2024. október 8., kedd

Milošević: először és utoljára

LABDARÚGÁS

Világszerte barátságos mérkőzéseket játszanak szerdán a válogatottak, s ez alól Szerbia és Magyarország sem kivétel. A Radomir Antić vezette szerb együttes 17.30-tól Belgrádban Bulgária ellen lép pályára, s a válogatott berkeiben ezúttal másodlagosnak tűnik az eredmény, hiszen mindenki Savo Milošević búcsúmeccsének tekinti a találkozót, melyen a hazai együttes mindent megtesz majd, hogy 101-szeres válogatott játékos betaláljon a bolgár kapuba. Milošević a szerdai találkozón először és utoljára lép pályára a szerb nemzeti együttesben, mivel előtte a jugoszláv, valamint a szerb-montenegrói válogatottban szerepelt. A belgrádi Partizan stadionjában megrendezésre kerülő találkozóra 200 (északi és déli lelátó), valamint 400 (nyugati és keleti tribün) válthatók jegyek.

A szerb válogatott kerete, kapusok: Vladimir Dišljenković (Metalurg), Bojan Isailović (Čukarički). Védők: Branislav Ivanović (Chelsea), Nemanja Vidić (Manchester United), Antonio Rukavina (Borusia Dortmund), Igor Đurić (Vojvodina), Aleksandar Luković (Udinese), Aleksandar Kolarov (Lazio).

Savo Milošević Bulgária ellen búcsúzik a válogatottól

Középpályások: Dejan Stanković (Inter), Zdravko Kuzmanović (Fiorentina), Nenad Milijaš (Crvena zvezda), Gojko Kačar (Hertha), Miloš Krasić (CSZKA Moszkva), Zoran Tošić (Partizan). Csatárok: Savo Milošević (Rubin), Danko Lazović (PSV Eindhoven), Dragan Mrđa (Vojvodina), Milan Jovanović (Standard).

A magyar válogatott szövetségi kapitánya, Erwin Koeman hétfő este Belfastban, a bajnokságban negyedik helyen álló Glentoran stadionjában kiadós, jó hetvenperces tréninget tartott a szerdai, Észak-Írország elleni barátságos mérkőzésre készülő csapat tagjainak. Az összecsapás közép-európai idő szerint 20.45-kor kezdődik.

A magyar labdarúgó-válogatott kerete, kapusok: Babos Gábor (NEC Nijmegen), Fülöp Márton (Sunderland). Védők: Bodnár László (Red Bull Salzburg), Juhász Roland (Anderlecht), Horváth Gábor (Fehérvár), Vanczák Vilmos (Sion), Vermes Krisztián (Sparta Rotterdam). Középpályások: Gera Zoltán (Fulham), Vadócz Krisztián (Osasuna), Dárdai Pál (Hertha), Halmosi Péter (Hull City), Tóth Balázs (Genk), Dzsudzsák Balázs (PSV Eindhoven), Huszti Szabolcs (Hannover). Csatárok: Rudolf Gergely (DVSC), Torghelle Sándor (Augsburg), Feczesin Róbert (Brescia), Szalai Ádám (Real Madrid Castilla).

Sérülések miatt Frank Lampard és Steven Gerrard sem játszhat az angol labdarúgó-válogatottban a Németország elleni barátságos mérkőzésen. Vasárnap este mindkét futballista megérkezett a nemzeti csapat táborába, ahol az orvosi vizsgálatok a Chelsea-t erősítő Lampardnál borda-, míg a Liverpool sztárjánál ágyéksérülést mutattak ki. Hogy mindketten kidőltek, az azért is érdekes, mert az utóbbi években épp arról vitáznak a szakemberek, hogy a két szervező középpályás miképp férhet meg egy csapatban - ezúttal egyikőjük sem bizonyíthat. Fabio Capello szövetségi kapitány így legalább hat alapembernek számító labdarúgójáról kénytelen lemondani a berlini találkozón. Korábban ugyanis a Manchester Unitedben szereplő Wayne Rooney és Rio Ferdinand, illetve két másik Chelsea-játékos, Joe Cole és Ashley Cole el sem utazhatott a válogatotthoz sérülések miatt. Mellettük a veterán csatár, Emile Heskey (Wigan Athletic) sem állhat az olasz szakvezető rendelkezésére.

Barátságos mérkőzések, érdekesebb találkozók: Azerbajdzsán–Albánia, Szerbia–Bulgária (17.30, SZRTV2), Ciprus–Fehéroroszország, Montenegró–Macedónia, Ukrajna–Norvégia, Románia–Grúzia, Dánia–Wales, Szlovénia–Bosznia-Hercegovina, Ausztria–Törökország, Görögország–Olaszország, Németország–Anglia (20.45, Sport1), Hollandia–Svédország, Írország–Lengyelország, Észak-Írország–Magyarország (20.45, Sport2), Franciaország–Uruguay, Skócia–Argentína, Spanyolország–Chile.

I. NŐI LIGA

Szabadka: Spartacus–Kolibri (Kuršumlija) 1:4 (1:4)

A városi stadion segédpályája, 50 néző, vezette: Bilić (Ruma). Góllövők: J. Đorđević (öngól) a 16., illetve Bradić a 7., a 13., a 34. és Ranđelović a 21. percben.

Spartacus: Ćosić, Tumbas Loketić, Hrubik (Vukajlović), Ademi (Tóth L.), Rakić, Tóth G., Császár, Hodolics (Antunović), Mlinarević, Tóth M., Ledenski.

Kuršumlija: Radosavljević, Golubović, Todorović, J. Đorđević, Jovanović, Nikolić, Bradić, Papić, Ranđelović (M. Đorđević), Milanović, Nesić.

Negyedóra alatt a vendégcsapat Biljana Bradić révén kétgólos előnyre tett szert. A 16. percben szépített a Spartacus: Császár Viktória kapott nagyszerű indítást, átemelte a kifutó vendégkapust, a hálóba tartó labdába Jasna Đorđević még ugyan beleért, de a gólt már nem tudta megakadályozni. Egy perccel később újra Császár előtt adódott lehetőség, gurítása nyomán a labda a kapufa belső éléről a mezőnybe vágódott. Öt perccel később Ranđelović vitte be a labdát a hazai tizenhatosba, s kitűnő lövése a léc alatt kötött ki, ezzel újra kétgólosra növelte csapata előnyét. A 33. percben Császár előtt újabb gólszerzési lehetőség adódott, gólt azonban a mesterhármast elérő Bradić révén újra a vendégek szereztek. A mezőny legjobbja szépen verekedte magát keresztül a hazai védőkön, s Ćosić mellett laposan a hálóba gurított. A második félidőben a hazaiak közül Tóth Mónikának kettő, Tanja Mlinarevićnek pedig egy gólszerzési lehetősége adódott, az eredmény azonban már nem változott.