2024. október 8., kedd

A Bayern tovább-, Podolski elmenne

LABDARÚGÁS – BAJNOKOK LIGÁJA

A torinói Juventushoz, amely már négy forduló után bebiztosította a továbbjutást a Bajnokok Ligája csoportköréből, kedd este további hét csapat (Manchester United, Villarreal, Bayern München, Lyon, Arsenal, Porto, Real Madrid) csatlakozhat, s juthat az utolsó forduló eredményétől függetlenül a legjobb 16 közé. Az E csoportban a címvédő Manchester United Spanyolországba látogat, ahol a szombaton igen csúfos vereséget (Valladolid 0:3) szenvedő Villarreal ellen lép pályára. Amennyiben a két csapat mérkőzése döntetlennel ér véget, úgy teljesen mindegy, hogy a Celtic és az Aalborg összecsapásán milyen eredmény születik.

Az F csoportban a Lyonnak és a Bayern Münchennek van esélye arra, hogy már ma este kiharcolja a nyolcaddöntőt, amihez a franciáknak és a németeknek is egy döntetlen kell(ene) a Fiorentina, illetve a Steaua ellen. Nagyon valószínű, hogy Münchenben ez meg is történik majd, hiszen nehéz elképzelni, hogy a bukaresti együttes győztesként távozik az Allianz Arenából.

Csapata, az Arsenal olyan gyengén játszott a Manchester City ellen, hogy akár ő is beállhatott volna: Arséne Wenger, a londoniak edzője

Ide kapcsolódó hír még, hogy a bajor csapat támadója, Lukas Podolski a januári átigazolási időszakban távozni akar Münchenből. A 23 éves német válogatott játékos, akiért 2006 nyarán 10 millió eurót fizetett a Bayern a Kölnnek, döntését már közölte a klubvezetéssel is.

A G csoportban az angol bajnokság 5. helyén álló Arsenal a kijevi Dinamót fogadja, s ha nyer, akkor már biztos a helye a 16 között. A londoni csapat azonban nincs épp a legjobb formában, amit bizonyít a hétvégi 3:0-s veresége is a Manchester City ellen. Ha azonban az Arsenal igazolná a papírformát s legyőzné az ukránokat, akkor igazán érdekes lenne az utolsó forduló, különösen úgy, ha a Porto ma nem nyerne Törökországban, mivel ha a portugálok begyűjtik a három pontot, akkor ők is csatlakozhatnak az Arsenalhoz.

A H csoportban a Real Madrid abban az esetben jut tovább, ha idegenben nyer a BATE Boriszov ellen, a már továbbjutott Juventus pedig egy vagy három ponttal távozik Szentpétervárról, a Zenit otthonából.

A mai program, 5. forduló, E csoport: Aalborg–Celtic, Villarreal–Manchester United. A sorrend: 1. Manchester United 8 (7:1), 2. Villarreal 8 (9:5), 3. Celtic 2 (1:5), 4. Aalborg 2 (5:11).

F csoport: Bayern München–Steaua, Fiorentina–Lyon. A sorrend: 1. Lyon 8 (10:6), 2. Bayern München 8 (6:2), 3. Fiorentina 3, 4. Steaua 1 pont.

G csoport: Fenerbahce–Porto, Arsenal–Dinamo Kijev. A sorrend: 1. Arsenal 8, 2. Porto 6, 3. Dinamo Kijev 5, 4. Fenerbahce 2 pont.

H csoport: Zenit–Juventus, BATE Boriszov–Real Madrid. A sorrend: 1. Juventus 10, 2. Real Madrid 6, 3. Zenit 4, 4. BATE Boriszov 2 pont.