2024. október 8., kedd

Crepulja és Galonja a győztesek

ASZTALITENISZ

Vasárnap Szilbereken (Bački Brestovac) rendezték meg a Vojkan Marković-emlékversenyt, melyen Szerbia legjobb ifjúsági versenyzői vettek részt. A fiúknál Bojan Crepulja nyerte meg a tornát, aki a döntőben klubtársát győzte le, míg a lányoknál a dunacsébi Marija Galonja 3:0-ra győzött a verseci Una Radak ellen. A párosok küzdelmében a fiúdöntőben a Búss Imre/Nikola Popov kettős legyőzte a két egyéni finalistát, vagyis Crepulját és Subotićot, a lányoknál pedig a zentai Gyurcsik Aliz és Tóth Éva állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára.

Eredmények, fiúk, egyéni: 1. Bojan Crepulja (STAK), 2. Dragan Subotić (STAK), 3–4. Vladimir Radonjić és Marko Petkov (mindkettő Nagykikinda).

Az aranyérem megvan, csak egy mosoly hiányzik: a zentai Tóth Éva és Gyurcsik Aliz

Páros: Búss Imre/Nikola Popov (Nagykikinda/Vojvodina), 2. Bojan Crepulja/Dragan Subotić (STAK), 3–4. Kristijan Dalea/Robert Fišer (C. zvezda) és Marko Petkov/Vladimir Radonjić (Nagykikinda).

Lányok, egyéni: 1. Marija Galonja (Dunacséb), 2. Una Radak (Versec), 3–4. Gyurcsik Aliz és Tóth Éva (mindkettő Zenta).

Páros: 1. Gyurcsik Aliz/Tóth Éva (Zenta), 2. Petra Banjac/Marija Galonja (Dunacséb), 3–4. Una Radak/Aleksandra Radonjić (Versec/Obilić – Törökkanizsa) és Dijana Holok/Anelia Lupulescu (Banat – Nagybecskerek/Obilić).

Nyolcból nyolc

Az idény kezdete előtt a legtöbb pingpongberkekben jártas szakember egyetértett abban, hogy a II. liga északi csoportjában az adai Mlinprodukt és a begecsi Čarda kod Braše között dől majd el az első és a második hely sorsa, s minden bizonnyal ez a két csapat vehet majd részt a tavasz végén sorra kerülő pótselejtezőben. Az említett két csapat számításait alaposan keresztülhúzta a félprofikból (szeretik, amit csinálnak, de pénzt nem kapnak érte) álló zentai együttes, amely az adai és a begecsi csapatot is 4:2 arányban győzte le, s a topolyai Gorica elleni utolsó mérkőzésétől függetlenül már őszi bajnok. A Zenta–Čarda kod Braše mérkőzés nem a legjobban kezdődött a hazaik számára, hiszen a vendégek megnyerték az első és a második találkozót is, ám utána Mellik Viktor vezérletével a Tisza-partiak fordítottak.

II. liga, északi csoport, 8. forduló: Zenta–Čarda kod Braše 4:2 (Sóti–Nagy 2:3, Tőke–Kepčija 2:3, Mellik–Putnik 3:0, Sóti/Mellik–Nagy/Kepčija 3:1, Sóti–Kepčija 3:0, Mellik–Nagy 3:0), Spartacus II. Rasveta–Gorica 3:4 (Kukli–Faggyas 3:2, Gavrilović–Námesztovszki 0:3, Brstina–Juhász 3:2, Kukli/Gavrilović–Faggyas/Námesztovszki 2:3, Kukli–Námesztovszki 2:3, Brstina–Faggyas 3:1, Gavrilović–Juhász 2:3).