2024. szeptember 2., hétfő

Mišo volt a Mikulás

A zentai Milorad Krivokapić, a Pick Szeged átlövője ajándékokkal lepte meg a zentai óvodásokat

Múlt pénteken óriási volt az izgalom a zentai Hófehérke Óvoda Margaréta épületében, ugyanis aznap fogadták Milorad Krivokapićot, a Zentáról elszármazott és ma a Pick Szegedben játszó kézilabdázót. A gyerekek heteken át lelkesen készültek az ismert sportoló fogadására. Nem múlt el nap anélkül, hogy ne emlegették volna, híresség látogat el hozzájuk és játékokat hoz majd nekik.

Mišo édesapja és felesége társaságában érkezett meg az oviba. Elmondása szerint az ajándékozás ötlete onnan ered, hogy édesapjától hallotta, milyen nehéz helyzetben vannak az óvodák: – Saját lányaimról tudom, mennyire örülnek az ajándékoknak, ezért úgy döntöttem, egy gyors pénzgyűjtést szervezek a barátaim körében, és játékokkal lepem meg az ovit. Felvettem a kapcsolatot a valamikori ovónénimmel, Kopasz Ildikóval, és úgy beszéltük meg, abba az oviba viszek ajándékot, ahol most dolgozik. Az már nem az az óvoda, ahová én is jártam, de nem is az volt a lényeg, hanem, hogy megajándékozzuk a gyerekeket – mondta Mišo.

Ajándékbontás

A neves kézilabdázó több zsákra való ajándékkal kedveskedett a lurkóknak. Volt ott ceruzakészlet, baba, táska, autó, kirakóskocka is. A gyerekek táncokkal lepték meg a Krivokapić családot. Mivel tudták, profi kézilabdás látogatja meg őket, megfelelő labdával is készültek a fogadásra, így Mišo bemutathatta, mit is jelent kézilabdázni: dobálta a gyerekeknek a labdát, ők meg vissza neki. Egytől egyig minden gyerkőc labdázni akart Mišóval, ezért sorban állva várták, hogy rájuk kerüljön a sor.

Az ajándékozás jó alkalom volt arra, hogy Mišóval beszélgessünk egy kicsit a Pick Szegeddel kapcsolatos ügyekről.

A Pick Szeged idő előtt távozott a Bajnokok Ligájából. Hogyan éltétek meg ezt a kiesést?

– Reálisan kellett néznünk a dolgokat. Nagyon sok sérült játékosunk volt, és nem tudtunk nyerni a nagyon erős német és horvát csapat ellen. Azt reméljük, hogy a világbajnokságról mindenki egészségesen jön vissza, és megfelelően tudunk edzeni. A BL-ben célunk volt az első csoportból való továbbjutás, de mivel a Löwen megvásárolta a selejtező jogát, és ha úgy nézzük, háromszor nagyobb költségvetésű csapat, mint a miénk, a Zágrábról meg tudjuk, hogy nagyon jó csapat, ezért nagyon örültünk volna a továbbjutásnak, de most ezt kell elfogadnunk. Jelenleg azt várjuk, hogy mindenki felépüljön és megmutassuk a KEK-ben, mégis a BL-ben lett volna a helyünk, szeretnénk minél tovább eljutni.

Neked is volt sérülésed. A térdedet meg is műtötték.

– Igen, november végén műtöttek meg, egy csontkinövés volt a térdemen, ami már régóta aggasztott. Így, hogy kiestünk a BL-ből, a magyar bajnokságban meg a rangadók elmúltak, minél előbb meg kellett operálni, hogy a jövő évi felkészülést már rendesen végezhessem. Ebből az operációból a felépülési idő állítólag négy hét, remélem, így is lesz.

Január közepén kezdődik a kézilabda-világbajnokság Horvátországban. A szerb válogatottnak nem vagy tagja. A magyar válogatott esetleg megkeresett-e?

– Az utolsó fellépéstől számítva három évnek kell eltelnie, hogy másik válogatottban mutatkozhasson be az ember. Nekem ez májusban jár le. Előzetes beszélgetések voltak, de egyelőre még semmi konkrét dologról nem tudok beszámolni.

Tapasztalataid szerint éri-e a Pick Szegedet bírálat azért, hogy ilyen sok szerb játékos van a csapatban?

– Biztos vannak, akiknek ez nem tetszik, de a városban nagyon szeretik a csapatot, mindenhol szívesen látnak bennünket, és igazából hozzánk csak a pozitív visszajelzések jutnak el.

Az edzésen milyen nyelven beszéltek?

– Elég furcsa állapot van nálunk. Van közöttünk angol, spanyol, német meg román is, de az alapkézilabdanyelvet már mindenki érti magyarul.

Szegeden vettél házat. Ezek szerint ott szeretnél letelepedni?

– Amióta kézilabdázok, mindig albérletben élek, és ebből már nagyon elegem lett. Mivel hosszú időre a Szegedhez kötöttem magamat, szerettem volna letelepedni, hogy a gyermekeim és én is otthon érezzük magunkat.

A felséged mit szól ehhez?

– Tudta, hogy egy sportolónak milyen az élete. Nagyon szívesen vállalta az utazásokat, a költözködéseket, és mindenben támogat.

Lányaid keresztnevét a karodra tetováltattad. Van még hely a karodon?

– Hely még van, de egyelőre harmadik baba nem lesz.