2024. október 7., hétfő

Egy pont a négyből

Magyarország–Szlovákia 24:24, Szerbia–Brazília 30:32

Magyarország az első döntetlenjét játszotta, Szerbia pedig a második vereségét szenvedte el hétfő délután a Horvátországban zajló XXI. férfikézilabda-világbajnokságon: a Hajdu János által irányított magyar együttes Eszéken, az A csoportban 24:24-es döntetlent játszott Szlovákiával, Jovica Cvetković tanítványai pedig Porečon, a D csoportban Brazília ellen veszítettek 32:30-ra.

A magyar válogatott az egy perces hallgatással kezdődő mérkőzésen (Kulcsár Anita 2005. január 19-én vesztette életét egy autóbaleset során) villámrajtot vett, ugyanis percek alatt 7:1-re elhúzott, köszönve Fazekas kiváló védéseinek és a kidolgozott támadásoknak. A félidőben is hat gól volt az előny, ám úgy látszik ez nagyon megnyugtatta a fiúkat, mivel a szlovákok gyorsan feljöttek egy gólra, s 15:14, majd 16:15 is volt. Utána megint magyar percek következtek (19:16), ám nem sokáig (19:19), s három perccel a vége előtt 23:23-at mutatott az eredményjelző. 24:23-as magyar előnynél Iváncsik Tamás ziccert hibázott, s három másodperccel a vége előtt Sulc egyenlített. A szerb válogatott nem tudta megismételni az Európa-bajnok Dánia ellen mutatott játékát, s kétgólos vereséget szenvedett Brazíliát. A második félidőben a brazilok mindig vezettek egy góllal, s habár Szerbia többször is egyenlített, fordítani nem tudott. A mérkőzés az utolsó három percben dőlt el, amikor egy szerb kiállítás után a brazilok hétmétereshez jutottak.
Eredmények, 3. forduló, A csoport: Románia–Argentína 30:26, Magyarország–Szlovákia 24:24. B csoport: Dél-Korea–Kuvait 29:15. C csoport: Lengyelország–Macedónia 29:30, Németország–Algéria 32:20. D csoport: Brazília–Szerbia 32:30.
Ma szabadnap van, a csoportmérkőzések szerdán folytatódnak, amikor Magyarország Argentínával, Szerbia pedig Norvégiával mérkőzik.
Mint ahogy a képen is látszik, a döntetlennek a szlovákok örültek…

Fotó: Ótos András