2024. október 7., hétfő

Francia győzelem, szerb továbbjutás

XXI. FÉRFI KÉZILABDA-VB - HORVÁTORSZÁG

A magyar férfi kézilabda-válogatott számára nem valami jól kezdődött a Horvátországban zajló utolsó játéknap, ugyanis Szlovákia legyőzte Romániát, így Heister Zoltán tanítványai jutottak tovább az eszéki, A jelzésű csoportból, ami egyben azt is jelentette, hogy a magyar válogatott a csoport harmadik ellen nem két, hanem csak egy pontot vitt tovább a zágrábi középdöntőbe, mivel Hajdu János csapata csak 24:24-es döntetlent játszottak Szlovákiával.

Képünkön Nikola Karabatić és Michael Guigou, a franciák meghatározó játékosai

A magyar csapat aztán az eszéki csoport rangadójának kikiáltott franciák elleni meccsen jól kezdett, köszönve Nagy góljainak és Puljezević védéseinek, de utána a franciák megmutatták miért is ők az olimpiai bajnokok: hihetetlen kemény védekezés, s kiválóan kivitelezett akciók jellemezték a játékukat, így nem csoda, hogy a 23. percben a magyarok kapusa csak legyintett az övéire, akik nem tudták megállítani Karabatićot és társait. A Nišben született játékost egyébként mindenki magáénak tarja: a horvátok, mikor gólt lő, torka szakadtukból ordítanak, a szerbek természetesen szerbként tüntetik fel, de leginkább a franciák azok, akik a saját nemzettársuknak tekintik. A második félidőt is jól kezdte a magyar együttes, de utána a franciák összekapták magukat, s az embernek az volt az érzése, akkor lőnek gólt, s akkor védekezik ki az ellenfél támadását, amikor akarják. A vége 27:22 lett, így Franciaország négy, Magyarország pedig egy ponttal jutott a zágrábi középdöntőbe, ahol Horvátország, Svédország és Dél-Korea lesz az ellenfele. A szerb válogatott bejutott a középdöntőbe, miután a D csoportban simán nyert Szaúd-Arábia ellen, az egyiptomiak pedig legyőzték a brazilokat. Kisebb meglepetésre az orosz csapat nem jutott tovább a csoportból, miután hat góllal kikapott Macedóniától, így Lazarovék utazhatnak Zadarba a középdöntős csoport helyszínére.

A csoport: Argentína–Ausztrália 36:16, Szlovákia–Románia 28:23, Magyarország–Franciaország 22:27. B csoport: Kuvait–Kuba 23:26, Spanyolország–Dél-Korea 23:24. C csoport: Macedónia–Oroszország 36:30, Németország–Lengyelország 30:23. D csoport: Szaúd-Arábia–Szerbia 29:38, Egyiptom–Brazília 25:22.