2024. október 7., hétfő

Tizenhárom sportoló kap ösztöndíjat

ÓBECSE

Karcsú ugyan a kassza, de az óbecsei önkormányzat így is fontosnak tartja, hogy a 2009 óta meghonosodott gyakorlatnak megfelelően az idén is ösztöndíjjal támogassa a legjobb sportolókat.

A korábbi években három korosztály kapott ilyen támogatást, az idén viszont úgy döntött az ösztöndíjakat odaítélő bizottság: a serdülő versenyzőknek havonta 3000 dinárt folyósítanak, az összes többi korosztály pedig egy csoportot képez, és havi 5000 dináros ösztöndíjban részesül. A január 20-áig tartó pályázatra tíz sportklub 22 versenyzője jelentkezett, közülük 13-an örülhetnek ennek az anyagi támogatásnak.

A serdülőknél közül ösztöndíjat kap Balzam Bence, Ana Jeftenić és Jelena Ječanski (mindárman a Swim Star úszói), Nevena Kosanović (Karate Klub Bačko Petrovo Selo), Una Obradović (Karate Klub Bečej), Biljana Relić (Kajak-kenu Klub Bečej) és Nemanja Farkas (Cselgáncs Klub Mladost). Az idősebbek közül az önkormányzat Balassa Árpád (Testépítő Klub Bečej), Lukács Hermina (Vojvodina Tekeklub, Bácsföldvár), Marko Novaković (Kajak-kenu Klub Bečej), Danijela Pavić (Cselgáncs Klub Mladost), Farkas Tamás (Bečej Úszóklub) és Milena Švonja (Kick-box Klub Bečej) sportkarrierjét támogatja.