2024. október 7., hétfő

Adriano kézzel, Stanković lábbal

KÜLFÖLDI LABDARÚGÁS

Az Inter 2:1-re megnyerte a milánói városi rangadót a Milan ellen, így a kék-feketék előnye 13 fordulóval a bajnokság vége előtt 9 pont a torinói Juventus előtt. A Mourinho vezette csapat góljait Adriano és Stanković szerezték, igaz, az előbbinek a kezéről pattant a labda a hálóba, de se a főbíró, se a partjelző ezt nem vette észre. A Milan a második félidőben Pato találatával szépített, ám – habár voltak helyzetei – egyenlíteni már nem tudott.

A ciprusi nemzetközi tornáról való visszatérésem után akadt néhány problémám, ugyanis előtte Mourinhóval volt egy megbeszélésem, ám ez nem valósult meg. Cipruson 140 percet játszottam, s ha ehhez hozzáadjuk a Lecce elleni 90 percet, az már 230 perc, ami igen sok.

Dejan Stanković gólöröme

Nem vagyok már 21 éves, hiszen nemsokára 31 leszek, de szerencsére sikerült kipihennem magam a rangadóig. A második félidőben azért látszott, hogy elfáradtam. Nagyon boldog vagyok a gólom miatt, s annak is örülök, hogy szép előnyre tettünk szert az üldözőinkkel szemben. A mérkőzés elején volt egy nagy helyzetem, amit elpuskáztam, s utána nehéz volt megint felvenni a találkozó ritmusát. Egy rangadón nem lehet úgy ekkora hibát véteni, hogy annak ne legyenek később következményei a labdarúgó játékára – mondta Stanković a B92 portálnak.
– Habár kilenc ponttal gyűjtöttünk többet, mint a második helyezett Juventus, nem ihatunk előre a medve bőrére, ugyanis egy öt mérkőzésből álló nehéz periódus áll előttünk. Ha a következő időszakban sikeresek leszünk, akkor úgy gondolom, sikerül a címvédés.
Az Inter labdarúgói két szabadnapot kaptak, a hétvégén Bolognában lép pályára a csapat, utána pedig az idény egyik legfontosabb mérkőzőse következik, a Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő első találkozója, a Manchester United ellen.
– A BL-találkozó egy bizonytalan kimenetelű mérkőzés lesz. Nagy taktikai harc, melyben mi megpróbáljuk kihasználni az ő hibáikat. Az utóbbi időben az MU nagyon kevés gólt kap, aminek azonban nem kell nagy jelentőséget tulajdonítani. Az első mérkőzés saját közönségük előtt játsszuk, s nagyon fontos, hogy ne kapjunk gólt. Mourinho jól ismeri a Manchester Unitedet, s az angolok félnek is tőle, de nem tőle, hanem tőlünk, játékosoktól függ minden. Mi vagyunk azok, akik a pályán döntenek majd az eredményről – nyilatkozta Stanković. A vasárnap esti mérkőzés volt az utolsó városi rangadó, melyen a 41 éves Paolo Maldini pályára lépett. A 126-szoros olasz válogatott már korábban jelezte, hogy az idény végén befejezi pályafutását.

A Serie A 24. fordulójának utolsó mérkőzésén: Inter–Milan 2:1 (Adriano 29., Stanković 43., ill. Pato 71.).

A sorrend: 1. Inter 56, 2. Juventus 47, 3. Milan 45, 4. Fiorentina 42, 5. Genoa 41, 6. Roma 40 pont stb.

Az Espanyol egészen a 64. percig állta a Sevilla rohamait, de akkor a szerb Milan Smiljanić megkapta második sárga lapját is, s ekkor már körvonalazódott, hogy a barcelonai együttes nem nyerheti meg a találkozót. Az Espanyol végül pontot sem tudott szerezni, mivel Kanoute a mérkőzés vége felé kétszer is gólt lőtt. Nem sikerült megszereznie az Atlético Madrid nemrég kinevezett edzőjének, Abel Resinónak a második győzelmét a madridi csapat kispadján: a 33. perctől Forlan góljával sokáig vezetett a csapat, ám két perccel a találkozó vége előtt Albin, aki a 80. percben büntetőt hibázott, egyenlített.

A Primera División 23. fordulójának vasárnap esti mérkőzésein: Espanyol–Sevilla 0:2 (Kanoute 84., 90.), Atlético Madrid–Getafe 1:1 (Forlan 33., ill. Albin 88.).

A sorrend: 1.Barcelona 60, 2. Real Madrid 50, 3. Sevilla 41, 4. Valencia 38 (43:34), 5. Villarreal (36:31) 38, 6. Atl. Madrid 36 pont stb.

A Ligue 1 23. fordulójának utolsó mérkőzésén: Monaco–Marseille 0:1 (Kone 77.).

A sorrend: 1. Lyon 49, 2. PSG 45, 3. Marseille 44 (39:25), 5. Bordeaux (40:24) 44, 6. Rennes 39 pont stb.