2024. október 7., hétfő

Döntetlen Brémában

LABDARÚGÁS
A tejfogai még nem estek ki, de ő már a Manchester Unitednek szurkol

A téli szünet után szerda este 11 mérkőzéssel folytatódtak a küzdelmek az UEFA-kupában, ahol a tét mér a nyolcaddöntőbe jutás. Az első mérkőzések, vagyis az odavágók után a francia Saint-Etienne, a német Hamburger, a dán Aalborg és a portugál Braga nagyon előnyös helyzetbe kerültek, s meglepetés lenne, ha nem jutnának a legjobb 16 közé. Huszti Szabolcs gólt szerzett a Stuttgart ellen, de csapata, a Zenit csak egygólos előnnyel várhatja a visszavágót.

A legnagyobb érdeklődéssel várt találkozón az utóbbi időben gyenge formában játszó brémai Werder saját közönsége előtt 1:1-es döntetlent játszott a Milannal. Az olaszok a kezdőcsapatban Pato helyett pályára lépő Inzaghi góljával szerezték meg a vezetést, s a csatár a 66. percben el is dönthette volna a mérkőzést, ám Seedorf szenzációs labdája után lövése a keresztlécen csattant. A brémaiak a 83. percben egyenlítettek a brazil Diego góljával, s a ráadás perceiben a győzelmet is megszerezhették volna, ugyanis egy szabadrúgás után Ambrosini a saját kapuja felé csúsztatta a labdát, amely a kapufáról Pizzaro elé pattant, de ő csúnyán fölé lőtt.

Sokan a harkovi Metaliszt 32 közé jutását is szenzációnak könyvelték el, ám az ukránok Genovában bebizonyították, hogy nem véletlenül jutottak tovább a csoportból, mivel Olejnyik góljával legyőzték a Sampdoriát.

UEFA-kupa, a nyolcaddöntőbe jutásért, 1. mérkőzések: Zenit (orosz)–Stuttgart (német) 2:1 (Huszti 2., Timoscsuk 45., illetve Gomez 15.), Dinamo Kijev (ukrán)–Valencia (spanyol) 1:1 (Milevszkij 62., illetve Silva 8.), Olimpiakosz Pireusz (görög)–Saint-Etienne (francia) 1:3 (Đorđević (11-esből) 64., illetve Ilan 12., Dernis 43., Gomis 90.), Aston Villa (angol)–CSZKA Moszkva (orosz) 1:1 (Carew 69., illetve Vágner Love 14.), Werder Bremen (német)–Milan (olasz) 1:1 (Diego 84., illetve Inzaghi 35.), Sampdoria (olasz)–Metaliszt Harkov (ukrán) 0:1 (Olejnyik 45.), NEC Nijmegen (holland)–Hamburger (német) 0:3 (Trochowski 41., Alex Silva 45., Olić 75.), Paris Saint-Germain (francia)–Wolfsburg (német) 2:0 (Hoarau 79., 84.), Bordeaux (francia)–Galatasaray (török) 0:0, Aalborg (dán)–Deportivo La Coruna (spanyol) 3:0 (Due 54., 72., Jakobsen (11-esből) 90.), Braga (portugál)–Standard Liege (belga) 3:0 (Renteria 17., Leone 27., Aguiar 84.).

A visszavágókat egy hét múlva rendezik.

Újabb MU-győzelem

A Manchester United magabiztosan nyert a Fulham ellen az angol bajnokság utólag lejátszott mérkőzésén. A manchesteriek Paul Scholes és DimitarBerbatov góljaival már az első félidőben kétgólos előnyre tettek szert, a végeredményt Rooney állította be, első labdaérintéséből, másfél perccel azután, hogy beállt. Edwin van der Sar ezúttal sem kapott gólt, s immár 14 bajnoki meccs óta érintetlen az MU hálója. A Manchester Unitednek 25 forduló után ötpontos előnye van a Liverpool s nyolc a harmadik helyen álló Aston Villa előtt.

Eredmény: Manchester United–Fulham 3:0 (Scholes 12., Berbatov 30., Rooney 63.). A sorrend: 1. Manchester United 59, 2. Liverpool 54, 3. Aston Villa 51, 4. Chelsea 49, 5. Arsenal 44 pont stb.