2024. október 8., kedd

ASZTALITENISZ – A Partizan a bajnok

A belgrádi Partizan férfi csapata nyerte a Szuperligát, miután a döntő harmadik mérkőzésén, saját közönsége előtt 6:3-ra nyert az újvidéki Vojvodina ellen. A találkozó, csakúgy, mint a második mérkőzés ezúttal is óriási drámát hozott

A Partizan sorozatban harmadszor nyerte meg a férfi Szuperligát

A Partizan megnyerte az első párost, a másik asztalon pedig Ignjatov és Savić 2:0-ra és 9:7-re vezetett, ám ekkor fordult a kocka. Az izgalmakról a temerini Pető Zoltán, a Partizan első számú játékosa a következőket nyilatkozta a Magyar Szónak:

– Ha az alsó táblás párosunk nyer, akkor szerintem fölényesen, 6:1-re vagy 6:2-re győztünk volna. Azonban ez nem következett be, nagy előnyt puskáztak el a fiúk, amiért én egy kicsit mérges voltam. Ez meg is látszódott a játékomon az első egyéni mérkőzésen, hiszen Savić 2:1-re és 10:6-ra vezetett ellenem, vagyis négy meccslabdája volt. Szerencsére sikerült fordítanom, s mint utóbb kiderült, itt dőlt el a meccs, hiszen utána mindkét alsó táblás játékosunk veszített, majd 3:3-nál Ignjatov és én ismét nyertünk.

• Milyen háromszoros bajnoknak lenni?

– Nagyon jó érzés, óriási ünneplésben volt részünk a találkozó után, én reggel négykor értem haza. A csapat és a vezetőség együtt ünnepelt, elmentünk vacsorázni és szórakozni. Azt, hogy milyen sorozatban országos bajnoknak lenni, talán a zentai lányoktól kellene megkérdezni, akik már hat bajnoki címet gyűjtöttek be egymás után.

• Maradsz a Partizanban?

– Igen, a következő idényben is a fekete-fehéreket erősítem majd. Maximálisan elégedett vagyok, minden úgy történik, ahogy azt a szerződés aláírásakor megbeszéltük. Azt, hogy ki alkotja a következő idényben a csapatot, még nem tudom, mivel eddig csak én írtam alá, de szerintem Miloš Savić is marad a Partizanban. A vezetőség azt tervezi, hogy jövőre a nemzetközi kupában való indulásra megerősíti a csapatot egy koreai játékossal. Ez egyelőre még csak terv, majd meglátjuk, mi lesz belőle. Jó hír még, hogy három évre szóló szerződést kötöttünk a világ egyik legnagyobb pingpong-felszereléseket gyártó céggel, a Butterfly-jal, így a következő három idényben ennek a cégnek a szerelésében lépünk majd asztalhoz.

Férfi Szuperliga, döntő, harmadik mérkőzés: Partizan–Vojvodina 6:3

Részeredmények: Pető/Anušić–De. Čonić/Savić 3:0, Ignjatov/M. Savić–Da. Čonić/Gordić 2:3, Pető–Z. Savić 3:2, Ignjatov–De. Čonić 3:1, M. Savić–Da. Čonić 1:3, Anušić–Gordić 1:3, Pető–De. Čonić 3:1, Ignjatov–Z. Savić 3:0, M. Savić–Gordić 3:1.

Az első mérkőzést a Vojvodina nyerte 6:0-ra, a másodikon pedig a Partizan nyert 6:3-ra.