2024. szeptember 2., hétfő

Elismerés az eredményes adai sportolóknak

Adán szombaton sportnapot tartottak – Bemutatkoztak a helybeli sportegyesületek és oklevéllel jutalmazták a község kiemelkedő sportolóit

Míg környezetünkben szinte minden településen évről évre megválasztják az adott év legjobb sportolóit, edzőit és sportklubjait, addig Ada községben az elmúlt időszakban ez nem volt gyakorlat. A változás ideje most érkezett el, ugyanis a sport népszerűsítése érdekében sportnapot rendeztek. Az eseménynek az adai Park Hotel adott otthont. A sportnapon a község minden sportklubja kiállíthatta érmeit, serlegeit, legjelesebb versenyzőinek fényképeit, valamint elismerésben részesítették a 2008-as esztendőben kiemelkedő teljesítményt nyújtó sportolókat, edzőket és egyesületeket.

A tavalyi év legeredményesebb sportolóinak járó elismeréseket Bilicki Zoltán, Ada község polgármestere osztotta ki.

A polgármester és a sikeres sportolók

A díjazottak: Laták Csilla, a Halász József Női Kézilabdaklub játékosa, Pámer Hajnalka, a Delfin Úszóklub úszója, Rusai Krisztina, a Moholi Karateklub versenyzője, Mészáros Hunor, az adai Mlinprodukt Asztaliteniszklub játékosa, Martin Manojlivić, az adai AFK Futballklub labdarúgója, Nemanja Maluckov, a Potisje Karateklub tagja, Urbán Egon, a férfi kézilabdaklub játékosa és Könyves Norbert, az MTK futballistája (kezdetben Bácska Mohol). A sportolók a délutáni kiállításon vehették át az elismerő okleveleket, a legjobb edzőknek és a legjobb sportegyesületeknek járó elismeréseket pedig este, a sportbálon osztották ki. A tavalyi év legeredményesebb sportklubjainak a Halász József Női Kézilabdaklubot, a Potisje Pletex Férfi Kézilabdaklubot és a Delfin Úszóklubot választották, a legjobb edzői címet a legsikeresebb klubok trénerei, vagyis Szőke István, Gór Róbert és Radovan Tešić érdemelték ki. Mielőtt még a bál elkezdődött volna, a vendégek Ada község eddigi legsikeresebb sportolóiról láthattak egy rövidfilmet. A filmben Galic Zita kézilabdázót, Sterbik Árpád kézilabdakapust, Milan Majstorović kosárlabdázót, Kerekes Zsombor, Oláh Lóránd és Nagypál Tibor labdarúgókat mutatták be.

Bilicki Zoltán polgármester elmondta, hogy a sportnapot hármas céllal szervezték:

– Egyrészt jutalmazni szerettük volna sikeres sportolóinkat, edzőinket és egyesületeinket, hogy érezzék, megbecsüljük őket, büszkék vagyunk rájuk, másrészt jó alkalomnak találtuk ezt a klubok közötti tapasztalatcserére, harmadrészt pedig azt reméljük, a kiállított serlegek, érmek ösztönzőleg hatnak azokra a fiatalokra, akik eddig nem sportoltak.

A polgármester újságírói kérdésre elmondta, hogy az idei költségvetésből nyolcmillió dinárt különítettek el a sportklubok finanszírozására. Az összeg szerinte sem fedi a költségeket, de azt mondta, a gazdasági válságban ennél többet nem irányozhattak elő erre a célra.

A szervezők azt ígérik, hagyományt teremtenek a rendezvényből, vagyis ezután minden évben megjutalmazzák a legeredményesebb sportolókat, edzőket és klubokat.