2024. október 7., hétfő

Négy óbecsei sportoló utazik Londonba

Az önkormányzat zsebpénzzel támogatta a kiváló olimpikonokat

Az óbecsei községházán Vuk Radojević polgármester, Knézi Péter, a községi képviselő-testület elnöke, valamint Miomir Jelenić sporttal, ifjúsággal és idegenforgalommal megbízott tanácstag fogadta a város büszkeségeit, és fejenként 400 euróval ajándékozta meg őket. A polgármester elmondta: a politikában és a sportban most egy újabb négyéves ciklus következik, és az önkormányzat a jövőben igyekszik majd méltó módon támogatni a kiemelkedő eredményeket felmutató sportolókat.

Marko Tomićević a zágrábi Eb-n K-1-ben 200-as távon a dobogó legfelső fokára állhatott fel, ugyanott ezüstérmet nyert a Milenko Zorić, Holpert Ervin, Aleksandar Aleksić és Dejan Terzić összetételű kajak négyes 1000 méteren. Marko TomićevićK-1-esben 1000 méteren fog versenyezni Londonban. A Nemzetközi Úszószövetség (FINA) megkésett meghívót küldött Szilágyi Csaba úszónak is, így ő is ott lehet a londoni olimpián. Szilágyi a sanghaji világbajnokságon 100 méter mellen úszott 1:01,56 perces eredményével vívta ki a részvétel jogát.

Az óbecsei Dejan Terzić, Marko Tomićević és Marko Novaković kajakosok, valamint Szilágyi Csaba úszó is része annak a szerbiai csapatnak, amely kvótát szerzett a londoni olimpiára, őket elkíséri Londonba Sóti József kajakedző, sidneyi olimpikon is