2024. szeptember 3., kedd

Spanyolok Topolyán

ASZTALITENISZ

Július 29-től augusztus 8-ig a Topolya Asztaliteniszklub vendége volt négy spanyolországi élvonalbeli ifjúsági játékos. A klub elnökségének tagja, ifj.Juhász Antal elmondta, a bajsai származású, többszörös szerbiai ifjúsági és felnőtt válogatott, Námesztovszki Attila – aki egy időben a Topolya csapatát is erősítette – már három éve spanyolországi csapatokban játszik, most éppen a Madrid melletti Brunete város azonos nevű csapatát erősíti. A fiatal asztalteniszezők – közöttük Edu Gonzales, a 16 éves korosztály spanyol országos bajnoka – Attila vezetésével és közvetítésével jutottak el Topolyára, a közös edzések pedig mind a vendégek, mind a vendéglátók számára hasznosnak bizonyultak.

Vendégek és házigazdák

Attila elmondta, remekül érzi magát Spanyolországban, folyékonyan beszéli a nyelvet, és már nemcsak játékosként, de edzőként is tevékenykedik, a legfiatalabbaknak tanítja, hogyan kell az ütővel és a kaucsuklabdával bánni. A fiatal spanyolok mindennap edzettek a topolyai fiúkkal és a szuperligás topolyai lányokkal is, emellett még ellátogattak néhány olyan vajdasági egyesületbe, ahol kiváló játékosokkal edzhettek. A szakemberek szerint egyébként a spanyol liga a német és a francia után a harmadik legerősebb Európában.

Attila tolmácsolásával a spanyolokat is megkérdezhettük, hogy érzik magukat Vajdaságban. Elsősorban az ételeinket dicsérték, ami eltér attól, amit otthon megszoktak, de nagyon ízlett nekik, megkóstolták a szerb és a magyar konyha specialitásait is. Éppen tombolt a kánikula itt-tartózkodásuk idején, így azt mondták, az itteni éghajlat nem okozott nekik külön gondot, hiszen megegyezett azzal, amihez az ibériai félszigeten már hozzászoktak. A Vajdaságban tapasztaltakkal kapcsolatban ezenkívül még a baráti légkört és az asztalitenisz irányában tanúsított profi hozzáállást is pozitívumként emelték ki.

A spanyolok a múlt héten hazautaztak, de néhány újdonsült topolyai barátjukkal hamarosan viszontláthatják egymást. Augusztus 20-án ugyanis egy kisebb topolyai különítmény utazik majd Spanyolországba, Brunete városába, egyhetes edzőtáborba, egyben a látogatást viszonozva, és folytatva a közös edzéseket.