2024. október 7., hétfő

Az óbecsei Borislava Perić-Ranković érmet szerezne

PARALIMPIA – LONDON

Vuk Radojević óbecsei polgármester és munkatársai kedden délután londoni útja előtt fogadták Borislava Perić-Ranković óbecsei paralimpikon asztaliteniszezőnőt.

A polgármester emlékeztetett arra, hogy Óbecséről eddig öten utaztak el az olimpiára (Szilágyi Csaba úszó, Marko Novaković, Marko Tomićević, Dejan Terzić kajakosok és Sóti József edző), így az asztaliteniszezőnő a kisváros hatodik idei olimpikonja – társaihoz hasonlóan most ő is kapott az önkormányzattól közel ötvenezer dinár „zsebpénzt”.

Perić-Ranković, aki egyébként már évek óta Újvidéken él és edz, kiemelte, hogy a pénznél többet jelent számára a feléje irányuló figyelem:

– Óbecse község az utóbbi években a lehetőségeihez képest gondot viselt a kiemelkedő sportolóiról. Különösen szép gesztusnak tartom azt, hogy a sportolóknak nemcsak a versenyek után veregetik meg a vállukat, hanem odafigyelnek rájuk a versenyek előtt is. Ez ösztönzően hathat azokra a fiatalokra is, akik azt látják: értékelik a munkájukat – mondta a kiváló sportolónő.

A paralimpiai játékok augusztus 29-én kezdődnek, és az asztaliteniszezőnő pekingi ezüstérmét szeretné megvédeni az ötkarikás játékokon. A világranglista második helyezettje a fogadáson annyit ígért: minden tőle telhetőt megtesz a siker érdekében.