2024. szeptember 4., szerda
JÉGKORONG – SZABADKA

Három bajnok a veterántornán

A hétvégén Szabadkán rendezték meg a 18. Winter Classic elnevezésű nemzetközi veterán-jégkorongtornát, amelyen 7 ország (Kanada, Magyarország, Csehország, Szlovákia, Bulgária, Szlovénia, Szerbia) 15 csapata vett részt. A három nap alatt játszott 30 mérkőzés bővelkedett szép megmozdulásokban, pazar gólokban, kiváló cselekben, ami gyakran tapsra késztette a tavaszt idéző napsütésben lelátón helyet foglaló közönséget.

A 40 éven felüli korosztály számára rendezett tornának több nyertese is volt, ugyanis mindhárom csoport első, második és harmadik helyezettje is serleget vehetett át a torna szervezőitől. Az A csoportban történt a 18 éves múltra visszatekintő versengés legnagyobb meglepetése, ugyanis az eddigi tornákon diadalmaskodó Jesenice büntetőkkel kikapott a Crvena zvezda csapatától, és a belgrádiak mögött a csoport második helyén végzett.

A B csoportban a kanadai North Hockey és az újvidéki Vojvodina kimagaslott az ötfős társaságból. A csoportgyőzelmet kettejük csatája döntötte el, amelyet büntetőkkel az észak-amerikaiak nyertek meg, és megszerezték a csoportelsőséget. A C csoportban dominált a házigazda Spartacus. A kék-fehérek a belgrádi Čunjevi csapatát 11:1-re, a kanadai Legends együttesét 5:0-ra, a bolgár Dinamót 2:1-re, a belgrádi Drvene nogice gárdáját pedig 6:1-re győzték le, és maximális 12 ponttal végeztek a csoport élén, egyetlen százszázalékos csapatként a tornán.

Sándor Zsolt, a torna fő szervezője, a Spartacus játékosa az utolsó mérkőzés után elégedettségét fejezte ki a torna színvonalát illetően, annak pedig külön örült, hogy a Spartacus veretlenül szerezte meg csoportjában az első helyet: „Évről évre igyekszünk a torna színvonalát minél magasabbra emelni, ami érzésem szerint sikerült is. Törekszünk arra, hogy a csapatok elégedetten távozzanak Szabadkáról, ezért mindhárom csoport első három helyezettje elismerésben részesült, azaz serleget vihetett haza. A jövő évi tornára négy-öt csapat már jelezte részvételi szándékát, tehát minden bizonnyal újra betelik a tizenötös létszám.”

 

Nyitókép: Dejan Vuković felvétele