2024. szeptember 4., szerda
SZABADKAI SPORTHÍREK

Majdnem mindent vitt a Spartacus

A Spartacus Súlyemelőklub 25 versenyzővel vett részt az idénynyitó versenyen, a Zomborban megtartott Szent Száva-napi tornán, amely országos iskolai bajnokság is volt egyben. Csapatban az általános iskolások versenyét a hajdújárási–királyhalmi Petőfi Sándor Általános Iskola csapata (Pálinkás, Bagi, Birgermajer) nyerte meg, a középiskolások között a szabadkai Politechnikai Iskola (Bencsik Masa, Ördög, Lipták) diadalmaskodott, a második helyen pedig a szabadkai Ivan Sarić Műszaki Középiskola együttese (Šijak, Németh, Barát) végzett.

Egyéniben az általános iskolások között Szőnyi Patrik (szabadkai Kizúr István ÁI) szerezte meg az első helyet, a zombori David Milošević és Juhász Ákos (szintén Kizúr István ÁI) előtt, míg a középiskolások legjobbjának Bencsik Masa Balázs (szabadkai Politechnikai Iskola) bizonyult, megelőzve Mihajlo Šijakot (Ivan Sarić Műszaki Középiskola) és Ördög Ivánt (Politechnikai Iskola). A csapatot Nagy Csongor, Haskó Tibor és Marin Vukov edzők készítették fel a versenyre.

VASILJEVIĆ KÉT ÉRME
A Spartacus atlétái két éremmel zártak Belgrádban az idősebb juniorok országos bajnokságán. Mindkét érem Veljko Vasiljević nevéhez fűződik, aki első nap 1500 méteren 4:01,94-es idővel a 3. helyen ért célba, másnap pedig 8:36,74-es új egyéni csúccsal 3000 méteren a dobogó legfelső fokára állhatott fel. Ezzel az eredménnyel a fiatal versenyző kvalifikálta magát a 20 éven aluliak fedett pályás Balkán-bajnokságára, amelyet Belgrádban rendeznek.