2024. augusztus 1., csütörtök
PÁRIZS 2024

A cselgáncsozó Vég Zsombor megnyerte első mérkőzését

A 100 kilogrammos Vég Zsombor szép győzelmet aratott csütörtökön az első mérkőzésén a párizsi olimpia cselgáncstornáján.

 Az egyéni küzdelmek utolsó magyarja visszaosztott kvótával, az utolsó pillanatban jutott ki élete első ötkarikás seregszemléjére. A 22 éves dzsúdós eddig jobbára korosztályos világversenyeken remekelt, U23-as Eb-ken három bronzérmet gyűjtött, a felnőtt mezőnyben pedig három World Tour-harmadik hellyel tette le a névjegyét. Ezekből az elsőt a 2022-es budapesti Grand Slamen szerezte.

A Ceglédi VSE sportolója a Mars-mező Arénában nehéz ellenfelet kapott a 32 között a szerb Aleksandar Kukolj személyében. A 32 esztendős balkáni rivális ugyanis Európa-bajnoki címmel és világbajnoki ezüsttel is büszkélkedhetett. Első találkozójukon aktívan kezdett a magyar dzsúdús, két perc elteltével intették a szerbet. Majd Végh kapott intést előbb lerántásért, azután lábra fogásért, de a mérkőzés végéhez közeledve egy kétes kimenetű akciónál, melynél mindketten földre kerültek, neki ítélt a mérkőzésvezető a vazaarit, így a magyar cselgáncsoó a legjobb 16 közé jutott.

Ott a kétszeres világbajnok spanyol Nikoloz Sherazadishvili vár rá, akitől mindkét eddigi mérkőzésükön kikapott.

Nyitókép: MTI