2024. augusztus 25., vasárnap
VÍZILABDA

Sorsoltak a BL-ben

Kedden lebonyolították a férfi és női Bajnokok Ligája sorsolását. A magyar csapatok közül kettő, a címvédő Ferencváros, és Pro Recco visszalépése miatt a bajnoki ezüstérmes Vasas került alanyi jogon a főtáblára, míg a selejtezőben a BVSC próbál szerencsét. A Szerbiát a Novi Beograd képviseli a legjobbak között, a kragujeváci Radnički és a Šabac a kvalifikációban küzd majd a továbbjutásért. A 16 csapatos elitmezőnybe a selejtezőkvartettekből csupán a csoportgyőztes kerül be.

A nőknél egyedül az UVSE került alanyi jogon a főtáblára, a kvalifikációban viszont öt magyar csapat indul. Az öt csoportból az első két helyezett, valamint a legjobb harmadik jut a csoportkörbe.

Férfiak, főtábla, A csoport: Novi Beograd, Hannover, Steaua, a C selejtezőcsoport győztese. B csoport: FTC, Jadran (S), Dinamo (T), a B selejtezőcsoport győztese. C csoport: Barceloneta, Marseille, Vasas, az A selejtezőcsoport győztese. D csoport: Olimpiakosz, Savona, Primorac, a D selejtezőcsoport győztese. Selejtező, A csoport (Dubrovnik): Jug, Barcelona, Jadran (HN), Dinamo (B), Banja Luka. B csoport (Kragujevac): Vouliagmeni, Radnički, BVSC, Mladost. C csoport (Nagyvárad): Brescia, Spandau, Nagyvárad, Enka Istanbul, PAOK. D csoport (Sabadell): Sabadell, Ortigia, Šabac, Pays d’Aix.

Nők, selejtező, A csoport (Athén): FTC, Sant Andreu, De Zaan, Panioniosz, Rapallo. B csoport (Ede): Dunaújváros, Lille, BVSC, Nancy, Polar Bears. C csoport (Padova): Padova, Ethnikosz, Alimosz, Tenerife, Hapoel. D csoport (Eger): Roma, Terrassa, Eger, Trieste, III. kerület. E csoport (Berlin): Vouliagmeni, Glyfada, Spandau, Catalunya, Widex.
Főtáblás csapatok: Mataro, Sabadell, Olimpiakosz, UVSE, Orizzonte.
@k = Granados hazatér

Miután a Pro Recco korábbi tulajdonosa, az Orlean Invest 81 esztendős igazgatója, Gabriele Volpi július elején bejelentette, hogy kiszáll az olasz egyesület irányításából és támogatásából, csak az volt a kérdés, mikor jelentenek teljes csődöt. A nyár folyamán ez is megtörtént, a Pro Recco vezérkara közleményben tudatta, a klub fennmaradása érdekében befejezik a versenysportot, a továbbiakban a tömegsportra és az utánpótlás-nevelésre fektetik a hangsúlyt, sztárjátékosaik szabadon távozhatnak. Az olimpia alatt az átigazolásokkal nem sokan foglalkoztak, most viszont felgyorsultak az események. Elsőként a spanyol válogatott üdvöskéje, Álvaro Granados „költözését” jelentették be, a világ egyik legjobbja visszatér nevelőegyesületéhez, a továbbiakban a Barceloneta csapatát erősíti.

Granados 2017 és 2022 között szerepelt a spanyol alakulat színeiben, azután két szezont töltött a Novi Beogradnál. Az idei BL-döntő előtt már tudni lehetett, hogy az újbelgrádiaktól a Pro Reccohoz szerződik, érkezését be is jelentették, ám Volpi döntése áthúzta számításaikat. A Barcelonetában minden bizonnyal örülnek visszatérésének, ahol többek között Vigvári Vince is a csapattársa lesz. Arról egyelőre nem érkezett hír, hogy a többi kiválóság, köztük Zalánki Gergő hol folytatja pályafutását.