2024. október 8., kedd

Vojvodina-győzelem a rangadón

ASZTALITENISZ

A női Szuperliga 8. fordulójában rendezték meg az őszi idény rangadóját, amelyben a két veretlen csapat, az újvidéki Vojvodina és a Zenta mérte össze erejét. A mérkőzés esélyese a székvárosi csapat volt, ám ha a zentai fiatal lányok, Tóth Éva és Gyurcsik Aliz nem ijedtek volna meg ellenfeleiktől, akkor bizony nagyon könnyen 5:5 lehetett volna az eredmény. A mérkőzés legjobbja egyértelműen Tápai Éva volt, aki visszavágott Andrea Todorovićnak a Harangozó Vilmose-emlékverseny fináléjában elszenvedett vereségért, s utána Gordana Plavšićot, majd Barna Blankát is legyőzte. Az újvidékiek a sikert leginkább a topolyai Barnának köszönhetik, hiszen a harciasságáról és küzdeni akarásáról ismert játékos két mérkőzését is 3:2-re nyerte meg, s mint kiderült, ez volt a döntő, hogy a Vojvodina végül 6:3-ra nyerjen. A tavaszi idényben, amikor a két csapat találkozójára Zentán kerül majd sor, már sokkal nehezebb dolga lesz a Vojvodinának, igaz, ehhez az is kell, hogy Tápai megnyerje a három mérkőzését, s a fiatalok is hozzátegyenek legalább egy-egy győzelmet.

Női Szuperliga, 8. forduló: Vojvodina–Zenta 6:3

Részeredmények: Todorović–Tápai 0:3, Plavšić–Tóth 3:1, Barna–Gyurcsik 3:2, Plavšić–Tápai 2:3, Todorović–Gyurcsik 3:0, Barna–Tóth 3:2, Plavšić–Gyurcsik 3:0, Barna–Tápai 2:3, Todorović–Tóth 3:1.

Gyurcsik a győztes

Vasárnap Belgrádban rendezték meg a felnőttek országos selejtező versenyét, melynek legjobbjai ott lehetnek a TOP-24 elnevezésű tornán. A fővárosban megrendezett versenyt a zentai Gyurcsik Aliz nyerte meg, aki a döntőben klubtársát, Tóth Évát győzte le, így ők ezzel az eredménnyel jogot szereztek arra, hogy ott legyenek a 24 legjobb női versenyzőt felvonultató tornán.

A verseny végeredménye: 1. Gyurcsik Aliz (Zenta), 2. Tóth Éva (Zenta), 3–4. Anelia Lupulescu (Obilić – Törökkanizsa), Mirjana Čolaković (Stari Grad), 5–8. Aleksandra Radonjić (Obilić), Dijana Holok (Banat – Nagybecskerek), Radak Una (Versec), Slađana Krsmanović (Vojvodina) stb.

Drámai meccsen zentai győzelem

A II. férfiliga északi csoportjának 7. fordulójában a két százszázalékos csapat, az adai Mlinprodukt és a Zenta találkozott. A rangadó a vendégek számára sokkal jobban kezdődött, hiszen az első három egyéni mérkőzésen a zentaiak egy kicsit a szerencsének és a néhány fős, de igen lelkes szurkolótáboruknak köszönhetően 3:0-s előnyre tettek szert. Az adaiak a párosban bizonyították, hogy nem véletlenül nyerték meg minden mérkőzésüket, s Tóth Péter győzelme után már igen közel kerültek az egyenlítéshez, ám hogy ez ne történjen meg, arról a mérkőzés legjobbja, Sóti Mihály gondoskodott, aki második egyéni mérkőzését is megnyerte, s ezzel a Zenta 4:2-re diadalmaskodott. Hét forduló után így a táblázaton első a Zenta 14 ponttal, a Mlinproduktnak és a begecsi Čarda kod Brašenak 12 pontja van.

II. liga, északi csoport, 7. forduló: Mlinprodukt–Zenta 2:4 (Tóth–Sóti 2:3, Kuzma–Mellik V. 0:3, Čičevski–Tőke 2:3, Kuzma/Čičevski–Tőke/Sóti 3:0, Tóth–Mellik V. 3:1, Čičevski–Sóti 1:3), Čarda kod Braše–Spartacus II. Rasveta 4:0 (Kepdžija–Gavrilović 3:0, Nagy–Kukli 3:2, Putnik–Toldi 3:1, Kepdžija/Nagy–Kukli/Gavrilović 3:1).