2024. október 8., kedd

Zentán most az ötös és a hatos a nyerő

A Zenta női csapata nyerte meg a Szuperligát, miután tegnap délután, a mindent eldöntő harmadik mérkőzésen 5:5-ös döntetlent játszott az újvidéki Vojvodina ellen. A Zentának elég volt a döntetlen, mivel az első mérkőzésen 6:1-re nyert, a másodikon pedig 6:2-re veszített.

Zentai örömmámor Újvidéken

Amikor vasárnap 4:4-es állásnál Tőke Márta legyőzte Radak Unát, akkor a Zenta bajnok lett, mivel legrosszabb esetben is 5:5 lett volna a végeredmény. A másik találkozó (Gyurcsik–Bogdanović) így feladással ért véget, vagyis Bogdanović nyerte a mérkőzést. A következő néhány napban a Tisza-parti város sportrajongói biztosan az ötös és a hatos szám bűvöletében élik majd mindennapjaikat, hiszen öt mérkőzést nyertek Újvidéken, ami a sorozatban hatodik bajnoki címüket jelentette.

A tegnapi mérkőzés óriási drámát hozott, hiszen 2:1-es zentai vezetésnél Aleksandra Radonjić 2:2-es játszmaállásnál 6:1-re vezetett Plavšić ellen, ám az újvidéki játékos innen fordított, s 10:7 lett a javára. Utána bejött Mellik Zoltán taktikája, aki kihagyta a harmadik számú játékost, Tóth Évát, így Gyurcsik játszott Radakkal, Tőke pedig Bogdanovićtyal. A játszik szó ebben az esetben nagyon helytálló, mindkét zentai leiskolázta ellenfelét. A Mellik Zoltán és Tőke Erzsébet (mindketten a kispadon foglaltak helyet, úgy látszik, olvassák a Magyar Szót...) vezette vendégek ekkor 4:2-re vezettek, és már csak egy mérkőzést kellett nyerniük a bajnoki cím megvédéséhez. Hiába vezetett azonban Tápai Éva 2:1-nél 7:4-re, 2:2-nél pedig 6:3-ra, mindkét játszmát, így a találkozót is elveszítette, s mivel Radonjić is kikapott, következhetett a mindent eldöntő két egyéni. Tápai különben minden dicséretet megérdemel, hiszen Zentán három mérkőzést nyert, s a második találkozón is ő nyerte azt a két meccset, ami miatt a Zentának tegnap elég volt a döntetlen. Két nappal a tegnapi mérkőzés előtt Radak 3:1-re nyert Tőke ellen, két nap alatt azonban nagyot fordult a világ, s a zentai játékos, aki jövőre Eszéken játszik majd, simán nyert, ami a Zenta címvédését jelentette. Ide tartozik még, hogy Tőke az egyedüli játékos, aki mind a hat bajnoki cím részese volt. Tegnap a Zenta megmutatta, hogy miért nyert hatszor sorozatban bajnokságot. A válasz egyszerű: utánpótlás-nevelés. Gyurcsik Aliz, Tóth Éva és Aleksandra Radonjić tavaly még az I. ligában játszottak, az idén pedig megnyerték a Szuperligát. 14-15 évesen ennél nagyobb öröm nem érheti az embert. Kivéve talán, ha nyer a lottón. De ott csak kedden van a húzás, addig tessék örülni a bajnoki címnek!

Női Szuperliga, döntő, harmadik mérkőzés: Vojvodina–Zenta 5:5

Részeredmények: Plavšić/Radak–Tőke/Tápai 2:3, Todorović/Bogdanović–Tóth/Radonjić 3:1, Plavšić–Radonjić 3:2, Todorović–Tápai 0:3, Radak–Gyurcsik 0:3, Plavšić–Tápai 3:2, Todorović–Radonjić 3:1, Radak–Tőke 0:3, Bogdanović–Gyurcsik 2:1-nél feladás.