2024. július 30., kedd
KÉZLABDA

Német ellenfelek a döntőért

Az MKB-MVM Veszprém a Kiellel mérkőzik a kézilabda Bajnokok Ligája elődöntőjében, míg az EHF Kupában a Pick Szeged a Füchse Berlinnel csap össze a fináléba jutásért.

A legrangosabb európai kupasorozat négyes döntőjében először szereplő veszprémi együttes az előző kiírásban már a csoportkörben találkozott a német sztárcsapattal: a magyar bajnok 2012 októberében, hazai környezetben 31:30-ra győzött, majd tavaly februárban, idegenben 32:21-es vereséget szenvedett. A két csapat később a negyeddöntőben is összekerült egymással, a Kiel mindkét összecsapáson egy góllal, hazai pályán 32:31-re, majd a Veszprém Arénában 29:28-ra nyert. A Bajnokok Ligájában a Final Fourt május 31-én és június 1-jén rendezik Kölnben.

A Pick Szeged és a Füchse Berlin az előző szezonban a Bajnokok Ligájában szerepelt, ráadásul azonos csoportban. Szegeden hét góllal, 29:22-re nyertek a berliniek, hazai pályán pedig öt góllal, 29:24-re diadalmaskodtak. Az EHF Kupában első alkalommal rendeznek Final Fourt. A sorozat berlini záróeseményére május 17-én és 18-án kerül sor.

A BL-elődöntő párosítása: Barcelona–Flensburg, MKB-MVM Veszprém–Kiel (német).

Az EHF Kupa-elődöntő párosítása: Montpellier–Constanta, Füchse Berlin–Pick Szeged.