2024. szeptember 5., csütörtök
XVII. NŐI KOSÁRLABDA-VB

A nyolcaddöntőben már bravúr kell

Szerbia válogatottja másodízben vesz részt a női kosárlabda-vb-ken, 2002-ben Kínában ugyanis 12. volt. A hagyomány azonban ennél több, hisz Jugoszlávia válogatottja, amelyben szerbiai lányok is szép számmal helyet kaptak, ötször szerepelt, és 1990-ban ezüstérmes volt, 1959 és 1967 között pedig háromszor is a legjobb hat között végzett. A mai csapat úgy jutott ki a törökországi vb-re, hogy a Marina Maljković kapitány vezette gárda tavaly az Eb-n nem kis meglepetésre negyedik volt, s most hasonló bravúrra számít.

Ez nem lesz könnyű, hisz csoportelsőségről a címvédő USA társaságában szó sem lehet, a nyolcaddöntőben pedig már nagyon jól kellene játszani, hisz Fehéroroszország vagy Dél-Korea a várható ellenfél, míg a negyeddöntőben a tavalyi Eb másodikja, Franciaország, a legutóbbi vb bronzérmese, Spanyolország vagy az ezüstöt védő Csehország következhet.

Szerbia ma Isztambulban 18 óra 15 perces kezdettel a vb-ken újonc Angolával kezd, s a győzelem nyolcaddöntőt ér. Vasárnap 20.30-kor az USA, kedden 13.15-től a legutóbb 12. Kína az ellenfél.

A mai párosítás, 1. forduló, A csoport: Spanyolország–Japán, Csehország–Brazília, B csoport: Kanada–Mozambik, Franciaország–Törökország, C csoport: Ausztrália–Kuba, Fehéroroszország–Dél-Korea, D csoport: Szerbia–Angola, USA–Kína.