2024. szeptember 5., csütörtök
XVII. NŐI KOSÁRLABDA-VB, TÖRÖKORSZÁG

A vendéglátókkal az elődöntőért

Szerbia válogatottja nagy sikert ért el a törökországi női kosárlabda-vb-n, hisz a Kuba feletti 86:79 (16:23, 26:16, 18:23, 26:17) arányú győzelem révén bejutott a negyeddöntőbe. A Marina Maljković edzette válogatott ezzel teljesítette célját, hisz a vb kezdete előtt a negyeddöntőt jelölte meg a sikeres szereplés határaként. Természetesen az álmok ezzel nem fogytak el, a szerb csapat ma az elődöntőért a vendéglátó Törökország válogatottjával találkozik.

A Kuba elleni mérkőzés nem volt kimondottan színvonalas, mert mindkét csapat hullámzó teljesítményt nyújtott. Az első és a harmadik negyedben a gyors és mozgékony kubai csapat uralta a mezőnyt, a második és a negyedik játékrészben pedig Szerbia volt kimondottan jobb. Szerbia ugyan a második félidő elején is szerzett hétpontos előnyt, de azt nem sikerült megőrizni, az utolsó négy percben viszont, a 73:69-es vezetést követően, a török sereg már nem tért vissza a meccsbe. Szerbia legeredményesebbje Ana Dabović volt 21 ponttal és 5 lepattanóval, Jelena Milovanović pedig 17 ponttal és 9 lepattanóval hozta az átlagát. Dicséretet érdemel Milica Dabović is, aki 14 ponttal segített be.

Nyertünk, és negyeddöntősök vagyunk, ez azonban gyönge mérkőzés volt. Megengedhetetlen hibákat követtünk el, és nem azt a védelmet játszottuk, amit augusztus eleje óta gyakorolunk. Elsősorban az időnkénti fegyelmezetlenség borított ki. Ilyen játékkal nincs keresnivalónk a törökök ellen, de ha a védelem úgy működik, mint az USA-val szemben, könnyen elődöntősök lehetünk – mondta Maljković kapitány.

A többi meccsen nem történt nagyobb meglepetés, csupán a csehek nagyarányú veresége váratlan a csoportban nem remekelt Kanadával szemben.

A negyeddöntőben ma a Spanyolország–Kína, Törökország–Szerbia, Ausztrália–Kanada és USA–Franciaország meccseket rendezik meg.

Női vb, nyolcaddöntő: Szerbia–Kuba 86:79, Kanada–Csehország 91:71, Franciaország–Brazília 61:48, Kína–Fehéroroszország 72:67.