2024. szeptember 5., csütörtök
KOSÁRLABDA

A cél a bennmaradás

A Spartacus Női Kosárlabdaklub új vezetősége sajtótájékoztatót tartott, amelyen szó esett a hétvégén induló bajnokságot illető elvárásokról, valamint az új vezetőség megválasztása óta eltelt két hónapos időszakról. Két hónapja a klub közgyűlése új igazgatóbizottságot választott, amely a tömegesítést és az iskolák e sportágba való minél szélesebb körű bekapcsolását tűzte ki célul. A klub új elnöke, Aleksandar Toković elmondta, hogy az új igazgatóbizottság határozata szerint a vezetőedzőnek hozzá kell járulnia az utánpótlás-korosztályok munkájához, fejlődéséhez is, és nem csak az első csapattal kell foglalkoznia. Az új elnök szerint a korábbi vezetőedzővel, Stojanka Došićtyal ezt az elképzelést nem lehetett megvalósítani.

– Olyan bázist kell teremtenünk, ahonnan majd játékosok kerülhetnek az első csapatba. A klub két és fél havi fizetéssel tartozik a korábbi vezetőedzőnek és a játékosoknak is. Az előző vezetőségtől kellene azt a pénzt kérni, és nem tőlünk, akik két hónapja vagyunk ebben a funkcióban. Amint a város átutalja a megfelelő összeget, mi is kifizetjük a korábbi vezetőedzőt és a játékosokat is. A korábbi vezetőedző szóbeli szerződése az előző vezetőséggel áprilisban lejárt, mint ahogy azoknak a játékosoknak a szerződése is, akik most elhagytak bennünket – hangzott el. Marko Vidaković Hadnađ, a klub sportigazgatója elmondta, hogy tizenhárom lányt regisztráltak a bajnoki küzdelmekre, akik közül kettő felnőtt, kettő ifi, a többi pedig 13–15 éves serdülőkorú játékos. A tavalyi csapatból egyedül Sanela Suturović maradt a klubban, a többiek szolidaritást vállaltak korábbi edzőjükkel, és már nem tagjai a Spartacusnak. Blagoje Ivić, a felnőttcsapat újonnan kinevezett vezetőedzője elmondta, hogy az első pár fordulóban a legerősebb csapatokkal találkoznak.

– Az első néhány forduló eredményeitől függetlenül türelmesek leszünk, a bajnokság alatt négy játékost igazolunk, s reméljük, kitűzött célunkat, a ligában maradást sikerül teljesítenünk – emelte ki. A bajnokság első fordulójában a Spartacus vasárnap a Crvena zvezda vendége lesz.