2024. szeptember 3., kedd
ÖKÖLVÍVÁS

Nemzetközi szinten is figyelnek Kéri Valentinára

Bajić Halasi Éva, a többszörös világ- és Európa-bajnok küzdősportoló visszavonulásakor azt nyilatkozta, nagyon szurkol Kéri Valentinának, mert úgy érzi, benne megvan az a tehetség és a munka iránti alázat, amellyel nemzetközi szinten is nagyon szép eredményeket érhet el.

Hogy a 2013-ban kick-box világbajnokságot nyert Bajić Halasi előrejelzése mennyire pontos volt, arról már január közepén, a Verbászon megtartott nemzetközi ökölívótornán meggyőződhettek a sportkedvelők.

Halász Mihály tanítványa, Kéri Valentina az A kategóriás versenyen, amely a Nemzetközi (AIBA) és az Európai Ökölvívó-szövetség (EUBC) naptárában is helyet kapott, remek versenyzéssel nyerte meg az 54 kilogrammosok versenyét. A zentai sportoló, aki a küzdősportok mellett kézilabdázik is, s a helyi klubban ő lett a 2013-as év legjobb játékosa, a negyeddöntőben az orosz Szultanovát, az elődöntőben a bolgár Miladinovát, a döntőben pedig az indiai Pravish Chanut győzte le. Emellett kiérdemelte a tornán – amelyen 20 ország 195 versenyzője indult – a legjobb fiatal lány ökölvívónak járó elismerést.

Az eredményeinek és a magabiztos győzelmeinek köszönhetően Kéri a nemzetközi szövetség (AIBA) figyelmét is felkeltette, s a verbászi tornáról szóló beszámolóban elsőként őt szólaltatták meg, s a honlapon megjelent írásban is az ő fotója szerepel.

A tehetséges szerbiai Kéri Valentina volt a torna egyik kiemelkedő versenyzője. A mindössze 17 éves, tehetséges ökölvívó sokkal tapasztaltabb ökölvívó benyomását keltette, mivel sorozatban győzte le ellenfeleit az aranyéremhez vezető úton. Az előző évben megszerzett bronzérem után az idén nemcsak megnyerte a tornát, hanem a legjobb fiatal lánynak járó díjat is kiérdemelte.

Nagyon boldog vagyok, hogy megnyertem életem első nemzetközi tornáját, és az, hogy a torna legjobbjának járó díjat is én kaptam, igazi meglepetés volt számomra. Elsősorban a családomért küzdöttem, akik nagyon büszkék rám, csakúgy mint a barátaim. Bízok benne, hogy 2014-ben sikerül folytatnom ezt a győzelmi sorozatot – mondta Kéri” – olvasható az AIBA hivatalos honlapján.