2024. szeptember 3., kedd
BIRKÓZÁS

Dobrev aláírt

Mint ahogy azt már jeleztük, a Szerbiai Birkózószövetség a bolgár Sztojan Dobrevet kívánta alkalmazni a válogatott edzőjeként (szövetségi kapitányaként?), miután a tavalyi év végén lemondott szövetségi kapitányi posztjáról Bojan Mijatov.

A bolgár szakemberrel – akinek magának is kiváló eredményei voltak versenyző korában, s a bolgár válogatott élén is érmeket szerzett – már decemberben megkezdődtek a tárgyalások, de a részleteket csak most sikerült egyeztetni, így Željko Trajković, a Szerbiai Birkózószövetség elnöke aláírta vele a szerződést, amely egyes források szerint négy évre szól, más források viszont azt tartják, hogy megbízatása a 2016-os riói olimpiával bezárólag jár le.

Dobrev így máris kapcsolódhat a válogatott felkészüléséhez, amelyet eddig Zlatiboron Sreten Damjanović vezetett. A felnőttcsapat február 8–9-én a zágrábi nemzetközi tornán lép fel, azután pedig folytatják a felkészüléseket, amelyet Ópázován tartanak majd meg.

– A munkatapasztalatom megvan, a szerbiai válogatottat pedig kiválóan ismerem, mert az elmúlt időszakban több alkalommal is összefutottak a szerbiai és a bolgár versenyzők. A két szövetség kiválóan együttműködik, s remélem, hogy segíthetek az itteni versenyzőknek a minél jobb eredmény elérésében – nyilatkozta Dobrev az aláírás után.