2024. szeptember 3., kedd
ÖKÖLVÍVÁS

Országos bajnokság Szabadkán

Mától vasárnapig a szabadkai Ivan Sarić Műszaki Középiskola tornatermében tartják meg az országos ökölvívó-bajnokságot a fiatalabb korosztályok részére. A fiúk mezőnyében a pionírok és a serdülők lépnek ringbe, míg a nőknél a serdülők, a juniorok és a felnőttek is megmérettetik magukat. A minap megtartott sajtótájékoztatón Tomislav Antelj, a Spartacus Ökölvívóklub edzője elmondta, hogy nagy küzdelmet vár, hiszen több mint száz versenyző jelezte részvételi szándékát. A Spartacus tagjai közül a legesélyesebb Szabó Flórián, aki az oroszországi Anapában megtartott erős nemzetközi tornán ír, orosz és az aktuális Ázsia-bajnok üzbég versenyzőt legyőzve egészen a döntőig jutott, s ott kiegyenlített küzdelem után kikapott egy moldovai öklözőtől. Szabó készül a szófiai világbajnokságra, a távlati célok között pedig a riói olimpia szerepel.

– Megmutattuk, hogy Európának ezen a részén a legjobb ökölvívók nálunk vannak, s remélem, mindezt a korosztályos világbajnokságon egy éremmel nyomatékosítjuk. A város önkormányzata segítségével jutottunk el Oroszországba, valamint támogatnak minket a hétvégi országos bajnokság megrendezésében is, mindezt ezúton köszönjük nekik. A verseny jó alkalom lesz arra, hogy a fiatalok megszeressék a bokszot, és esetleg bekapcsolódjanak a klub munkájába – mondta Antelj.

Az országos bajnokság ma 15 órakor a negyeddöntőkkel kezdődik, szombaton 15 órától az elődöntőket tartják meg, a döntők pedig vasárnap 12 órától lesznek.