2024. július 31., szerda
NŐI LABDARÚGÁS – UTÁNPÓTLÁS

Magosi ismét betalált

Óécska: Stajićevo–Metalmania 1:4 (1:2)

Óécskai pálya, 20 néző, vezette: Milić (Nagybecskerek). Góllövő: Rácz a 16., illetve Magosi a 14., Lackó Rebeka a 33., a 44., Sáfrány az 50. percben.

Stajićevo: Palangetić, Golubović, Kuharik (Prodanović), Babić, Szabó, Kojičić (Đorđević), Ninkov, Arsić (Đokić), Rácz, Filipovac, Radosavljević (Stankov).

Metalmania: Kopasz, Veréb, Bicskei, Dér, Šoklovački, Skenderović, Magosi, Visnyovszki, Lackó Rebeka, Sáfrány, Lackó Réka.

A hétvégén befejeződött az őszi idény a női utánpótláscsapatok számára kiírt Fejlesztési Liga északi csoportjában. Az őszi zárófordulóban a magyarkanizsai klub U15-ös csapata Óécskán (Stajićevo) vendégszerepelt, ahol a cserék nélkül kiálló fekete mezesek egy meglehetősen kemény összecsapáson gyűjtötték be a három pontot. A találkozó elején a vendégek csapatkapitánya, Magosi Emese öt méterről kihagyta a kihagyhatatlant, majd tíz perccel később a tóthfalui játékos már jobban célzott, és egy gyors kontra után vezetéshez juttatta az észak-bácskaiakat. A Tisza mentiek azonban csak két percig örülhettek a vezetésnek, a 16. percben ugyanis Rácz Teodóra közelről kiegyenlített. Az 1. félidő hajrájában Lackó Rebeka ügyesen kihasználta a hazai kapus bizonytalankodását, és újból vezetést szerzett csapatának. A második játékrész elején a Metalmania labdarúgói hat perc alatt két gólt is lőttek, előbb Lackó Rebeka szerzett labdát a hazaiak tizenhatosában, és higgadtan a hálóba gurított, majd az 50. percben egy szöglet utáni kipattanó Sáfrány Tijana elé került, ő pedig 15 méterről a kapu jobb oldalába lőtt. A magyarkanizsaiak utánpótlásgárdája ötvenszázalékos teljesítménnyel, öt győzelemmel és öt vereséggel zárta a bajnokság első felét, a csapat házi gólkirálya a 17 gólig jutó Magosi Emese lett.