2024. július 30., kedd
EURÓPA-LIGA

Piros lap, roppant feszültség és egy-egy gól

Emberhátrányban harcolt ki döntetlent az Atleti Londonban
Lacazette góljánál még jól állt a szénája az Ágyúsoknak (Fotó: Beta/AP)

Lacazette góljánál még jól állt a szénája az Ágyúsoknak (Fotó: Beta/AP)

Amilyen borzalmasan kezdődött, olyan pazarul fejeződött be az Atlético Madrid számára az Arsenal elleni Európa-liga-elődöntő első, londoni felvonása. Bár ez előzetesen csupán részletkérdésnek tűnt, Diego Simeone gárdája Felipe Luis és Juanfran sérülése miatt Šime Vrsaljkóval állt fel a jobbhátvéd posztján. Ennek a ténynek a vártál sokkal nagyobb szerepe lett, a horvát játékos ugyanis a 2. és a 10. percben egy-egy sárgát gyűjtött be a talán túlzottan szigorú kedvében lévő Clement Turpin játékvezetőtől, vagyis a spanyol csapat bő nyolcvan percet emberhátrányban kényszerült lejátszani.

Az érzelmeket fokozandó, Turpin a magáról megfeledkezve gesztikuláló-beordibáló Simeonét a lelátóra küldte, s ekkor nem jól állt az Atleti szénája. A hatalmas Ágyús-fölény csak a második félidőben törte meg a nagyot küzdő piros-fehérek védelmét – Alexandre Lacazette fejelt nagy gólt az egész meccsen parádézó Jan Oblaknak –, ám a slusszpoén a hajrában érkezett: Antoine Griezmann iramodott meg az egyik ritka indításával, és a francia gólvágó kíméletlenül Ospina felsőjébe bombázta a labdát.

„Nehéz ilyenkor megszólalni. A bíró hamar leküldte egy emberünket, miközben a házigazda egyetlen sárgát sem kapott, holott kaphatott volna. Amikor tiltakoztam, engem is elküldött” – nyilatkozta Simeone mester, nem titkolva a hősiesen egyenlítő csapata miatti büszkeségét. „Az egész meccset végigizgultam, amint távolról figyeltem a történéseket. A játékosaim egytől egyik hősök, csodálatosan helytálltak” – hangoztatta az ismét bizonyító stratéga.

Arsène Wenger, az idény végén búcsúzó Arsenal-vezető elárulta, korántsem volt elégedett: „A végeredmény korántsem tükrözi a játék képét, magával a teljesítménnyel elégedett vagyok. Innentől kezdve egyszerű a képlet, a mai este keserű tapasztalata után bőven van még esélyünk a döntőre.”