2024. augusztus 2., péntek
LABDARÚGÁS

Szabadkán jutott döntőbe a Partizan

Szabadka: Spartacus–Partizan 0:3 (0:1)

Városi stadion, 3500 néző, vezette: Nikolić (Kragujevac). Góllövők: Mihajlović a 2., Vlahović a 85., Bandalovski a 90. percben.

Spartacus: Mirković, Jočić, Kovačević, Mrkela (Torbica), Milošević, Milić (Novaković), Šljivić (Makarić), Ilić, Farkas, Mudrinski, Tomić.

Partizan: Šaranov, Bandalovski, Jovanović, Gogua (M. Stevanović), Bogosavac, Brašanac, Kosović, Ilić (Lukić), Mihajlović, A. Stevanović, Božinov (Vlahović).

A mérkőzés előtt Farkas Dániel szerény ajándékot vehetett át Goran Dračától, a klub vezetőségének tagjától, abból az alkalomból, hogy századszor öltötte magára a Spartacus mezét.

A belgrádi 0:0 után a hazaiak nagy reményekkel várták a visszavágót, bíztak benne, hogy csapatuk harmadszor is bejut az országos kupa döntőjébe. A vendégek azonban egy lesgyanús helyzetből már a 2. percben megszerezték a vezetést, miután Stevanović és Bandalovski összjátéka után utóbbi tört be a jobb oldalon a szabadkai tizenhatosba, a hazai védők csak nézték, ahogy visszagurít Mihajlovićhoz, akinek nem volt nehéz néhány méterről a kapuba találni. Az első hazai lehetőségre egész a 34. percig kellett várni, ekkor Milić kapott jó labdát a jobb oldalon, lefutotta védőit, ám hosszan szöktette magát. A második félidő első lehetősége is Milićhez fűződik, de 20 méterről magasan a belgrádi kapu fölé bombázott. Az 59. percben a fekete-fehérek közül a Torinót is megjárt Alen Stevanović lőtt 18-ról, de Mirković látványos vetődéssel mentett. A 65. percben nagy helyzetet hagyott ki a Spartacus, miután jobb oldali bedobásból a labda Ilić elé került, aki fordulásból lőtt, de Šaranov jól zárta a szöget. Három perccel később újra Ilić lábában volt az egyenlítés, de lövését a belgrádi kapus szögletre ütötte. Pár perc elteltével Novaković lőtt 12 méterről laposan Šaranov kapujára, de a vendégkapus ezt a lövést is védte. A 80. percben tíz emberre fogyatkozott a Spartacus, miután a nem túl következetesen bíráskodó kragujevaci játékvezető Ognjen Mudrinskinek felmutatta a második sárga lapot. A mérkőzés öt perccel a vége előtt dőlt el, amikor a csereként beállt Vlahović fejese a Kék Galambok hálójában kötött ki. Az utolsó percben még Bandalovski is betalált, kialakítva ezzel a végeredményt.