2024. augusztus 1., csütörtök
LABDARÚGÁS

Nikolić mesterhármassal búcsúzott

A zentai Nemanja Nikolić, aki 86 tétmérkőzésen 55-ször talált be a Legia színeiben, várhatóan távozik a varsói együttestől. Úgy tűnik, a magyar válogatott csatár a Górnik Łęczna elleni 5:0-s mérkőzésen húzta magára utoljára a varsói klub mezét. Lengyelországi pályafutását parádésan zárta, mesterhármassal búcsúzott.

Ha megyek, nagyon szomorú leszek, ugyanakkor büszke is, mert itt mindent megnyertem. Nagyon közel állok a klubváltáshoz, de lesz, aki pótoljon – Aleksandar Prijović például az egész liga egyik legjobb csatára. Az előző szezon életem legjobbja volt, mindent megnyertünk, gólkirály lettem, rekordokat állítottam fel a bajnokságban, ráadásul szerepelhettem a magyar válogatottal az Európa-bajnokságon. Csodálatos pillanatokat éltem itt át. Nagyon erős a kötelék a Legiával, nem volt hát egyszerű a távozás mellett döntenem. Köszönetet szeretnék mondani mindenkinek a klubnál. Tizennyolc hónap után eljött a váltás ideje. Gyorsan elszállt… Igyekeztem minden edzésen, minden meccsen a legkeményebben dolgozni, és azt hiszem, ezt értékelték a szurkolók. Ha ez volt az utolsó meccsem a Legiában, akkor tökéletesen sikerült – nyilatkozta Nikolić.

A csatárnak 2018 júniusáig szól a szerződése, de nem valószínű, hogy addig marad. Ugyan Kínából is kapott ajánlatot, de minden bizonnyal az MLS-ben szereplő Chicago Fire csapatához igazol, amelyet a szerb Veljko Paunović irányít.