2024. augusztus 1., csütörtök

Nikolić aláírt, irány Amerika

Először a Legia Warszawa jelentette be a hivatalos honlapján, majd a Chicago Fire is igazolta: Nemanja Nikolić náluk folytatja pályafutását. A magyar válogatott támadó hároméves szerződést írt alá az amerikai csapattal.

Ezúttal is több megkeresésem volt, de Amerikát választottam, mert úgy éreztem, hogy a Chicago komolyan számol velem, rám akarja építeni a támadójátékát. Beszéltem Németh Krisztiánnal is, és az USA-ban korábban megforduló, vidis csapattársaim is azt mondták, hogy szerintük fekszik majd nekem az MLS stílusa, gólra törően játszanak a csapatok. A csapat szerb edzőjével, Veljko Paunovićtyal is folyamatos kapcsolatban voltam, elmondta, kulcsszerepet szán nekem, és hiszi, hogy Amerikában is folytatom majd a góllövést. Most jön egy kis pihenő, a családdal Kaposváron, majd Zentán töltjük a karácsonyt, de alig várom, hogy elkezdődjön a munka. A családommal izgatottan várjuk az amerikai kalandot” – fogalmazott a támadó. Az amerikai Chicago Fire vezetőedzője, Veljko Paunović örömmel nyugtázta, hogy új játékosa lesz.

Régóta ismerem Nikolićot, Szerbiában kezdte a karrierjét, ezután került Magyarországra. Sokan szerették volna, hogy a szerb nemzeti csapatban játsszon, ám mivel magyar gyökerei is vannak, végül nem mellettünk döntött. A lényeg, hogy olyan játékosról van szó, akit folyamatosan figyeltünk. Erős a gólok és a gólpasszok tekintetében is, de ő olyan ember, aki a csapatjáték mindkét elemében részt tud venni. Védekezésben segít társainak mihamarabb visszaszerezni a labdát, hogy így átvegyük az irányítást, és lehetőséget teremtsünk a gólszerzésre. Olykor ő lesz a haszonélvező, és csak be kell fejeznie az akciót, néha viszont saját magát kell majd helyzetbe hoznia.

Nikolić átigazolásának „kulisszatitkairól” a csatár menedzsere, Vladan Filipović árult el részleteket:

Érdeklődőkből eddig sem volt hiány, de miután kiderült, hogy a vasárnapi volt az utolsó meccse a Legiában, felpörögtek az események. Az elmúlt negyvennyolc órában öt klub jelentkezett be érte, három kínai, egy emírségekbeli és egy angol. Mind az öt türelmet kért tőlünk, de a kínai ajánlatok hiába voltak anyagilag kedvezőbbek, mint az amerikai, egyfelől nem lett volna korrekt a chicagóiakkal szemben, ha az utolsó pillanatban másként határozunk, másrészt meggyőződésünk, hogy az eddigiekhez hasonlóan eredményes korszak kezdődik Niko karrierjében.