2024. augusztus 1., csütörtök
LABDARÚGÁS

Vajdasági gólok minden szinten

A magyar NB III. középcsoportjában szombaton „vajdasági” rangadót játszottak Komlón, ahol a két délvidéki játékost (a tóthfalui Habi Benjamint és az oromi Lackó Attilát) a soraiban tudó Bányász az öt vajdasági labdarúgóval felálló Mórahalom együttesét fogadta. A találkozó esélyese a vendéggárda volt, és a homokhátiak igazolták is a papírformát. Az első félidő közepén magyarkanizsai gólzsákjuk, a jelenleg 18 gólos Crkvenjakov Dalibor vette be az utolsó helyen szerénykedő komlóiak kapuját, majd a mérkőzés utolsó perceiben a zentai Pócs Dániel biztosította be a sárga-feketék győzelmét.

A szintén az NB III. középcsoportjában szereplő Budafok gárdájának is van jelenleg egy gólerős észak-bácskai játékosa, a moholi származású Oláh Lóránt ugyanis idén már hatszor is feliratkozott a góllövők közé. A tapasztalt délvidéki támadó szerezte a budafokiak mindhárom találatát a magyar kupában az Érd elleni nyolcaddöntős összecsapásokon (1:2, 2:0), így gyakorlatilag ő egymaga juttatta tovább a piros-feketéket a legjobb nyolc közé. A 38 éves csatár az első tavaszi fordulóban két gólt rúgott a Ferencváros tartalékcsapatának, majd a Komlói Bányász elleni bajnokin is eredményes tudott lenni. Oláh, aki pályafutása legjobb éveit a Kaposvári Rákóczi együttesében töltötte, a 2016/2017-es idényben eddig nyolc gólt szerzett a feljutásért harcoló Budafok színeiben.

A jelenleg a másodosztályban szereplő Nyíregyházához szerződött nemrégiben a hajdújárási Takács Tamás, aki nem is tétlenkedett sokáig, hiszen a 26 éves csatár már a bemutatkozó mérkőzésén megszerezte első gólját új csapatában. A debreceni DVSC-től érkező labdarúgó a ZTE elleni idegenbeli bajnokin csereként lépett pályára, és becserélése után nem sokkal be is vette a zalaiak kapuját. Így a következő játéknapon a nyírségiek mestere már kezdőként számított rá a Mosonmagyaróvár elleni hazai mérkőzésen.