2024. augusztus 1., csütörtök
LABDARÚGÁS

Elfogadta az UEFA a Vojvodina kérvényét

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) jóváhagyta a Vojvodina Labdarúgóklubnak a kérelmét, amelyben az elmaradt tartozásainak kifizetési határidejét szerették volna kitolni. Az új döntés értelmében az újvidéki klubnak április 25-éig kell rendeznie 250 ezer eurós tartozását annak érdekében, hogy részt vehessen a soron következő európai klubtornákon.

A klub a csapat egykori játékosainak tartozik. „A probléma nem kicsi, de mindent megteszünk, hogy megoldjuk” – nyilatkozta Dušan Mijić, a klub igazgatóbizottságának elnöke, majd hozzátette, az európai licenc megszerzése mellett is nehéz anyagi helyzetben van a csapat, hiszen 120 millió dináros tartozás miatt zárolták a folyószámláját, alkalmazottaik pedig minimálbérért dolgoznak. Korábban három hónapja merült fel a Vojvodina anyagi körülményeinek kérdése, akkoriban nagyobb, 5,5 millió euró körüli hiányról volt szó. Mijić azt is elmondta, eljárást indítottak a volt marketingigazgató, Petar Nikolić ellen, akit a klub 220 ezer euró eltulajdonításával vádol.

A Vojvodina jelenleg a harmadik helyen áll a Szuperligában, és nagy előnyt élvez a többi, európai indulásért küzdő csapattal szemben.