2024. augusztus 6., kedd
TÓTHFALU

Együttműködés a Ferencvárossal

A tóthfalusi labdarúgó-akadémia a Ferencváros egyik külhoni utánpótlásközpontja lesz. Orosz Pál, a Ferencváros Zrt. vezérigazgatója, Kubatov Gábor, a Ferencváros elnöke és Utasi Jenő, a Nyers István Labdarúgó-akadémia elnöke írták alá a hosszú távú együttműködésről szóló szerződést. Az aláírásnál jelen volt Korsós Tamás, Magyarország szabadkai főkonzulja és Petar Bilić, Magyarkanizsa–Zenta–Ada községek labdarúgó-szövetségének elnöke is.

Utasi, valamint Bata Ferenc, Tóthfalu helyi közösségének elnöke kiemelték, hogy az együttműködés nagy lendületet ad a további munkának, és biztosítani fogja a labdarúgó-tehetségekkel folytatott munka minőségének a javítását. A szerződés értelmében a Ferencváros anyagi és szakmai segítséget nyújt a színvonalas munkához, az akadémia tehetséges fiataljai számára pedig nyitva lesz az út, hogy karrierjüket a Ferencváros korosztályos csapataiban folytassák.

Orosz elmondta, hogy hosszan tartó és gyümölcsöző együttműködést szeretne folytatni az akadémiával. Utasi szerint az együttműködés aláírása Vajdaság valamennyi tehetséges fiatal labdarúgója számára nagy lehetőségnek ígérkezik. Hozzátette, az infrastruktúrát tovább kell fejleszteni, s a már meglévő három pálya mellé tervbe vették egy műfüves kialakítását, valamint tornaterem és öltöző megépítését is.

Mint közismert, Tóthfaluban már negyedik éve működik a zentai Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium kihelyezett sportakadémiája, amely a nevét Nyers Istvánról, az Inter legendás játékosáról kapta. A tóthfalusi Olimpia felnőttcsapata az őszi idényben a Szabadkai Ligában szerepelt, csakúgy mint a pionírok és a kadétok.