2024. augusztus 6., kedd
ADORJÁN

Szolid a Tisza őszi mérlege

A fennállásának 815. évfordulóját ünneplő Adorján, a mindössze 1000 lakosú Tisza menti kis falu labdarúgásának az idén is folytatódott a sikersorozata. A Tisza Labdarúgóklub, amely tavaly ünnepelte 60 éves fennállását, a nyáron ismét megnyerte a Szabadkai Ligát, s így történetében először feljutott a Vajdasági Liga keleti csoportjába. A klub ezzel megismételte a tíz évvel ezelőtti sikerét, amikor szintén a legjobbnak bizonyult a Szabadkai Körzeti Ligában, akkor azonban a klub még nem vállalta a magasabb osztályban való szereplést.

A Tisza újabb sikere után a 2013/2014-es idényben első alkalommal vállalták a magasabb rangfokozatot. A nemrégen befejeződött őszi idényben közepesen szerepelt a Tisza csapata a Vajdasági Liga keleti csoportjában. A Tisza-partiak nem tervezték megnyerni a Vajdasági Ligát, inkább a ligában való maradás volt a cél, s mivel a jövő nyáron tartományi szinten átszervezik a ligarendszert, egy esetleges középhelyezéssel szeretnék biztosítani a státusukat a Vajdasági Liga bácskai csoportjában.

A magasabb rangfokozatban a Tisza-parti gárda Zoran Milidrag edző irányításával szolidan szerepelt, hiszen a csapat 18 ponttal a 10. helyen végzett, 6 győzelemmel, 1 döntetlennel, 8 vereséggel és 35:36-os gólkülönbséggel. A mögöttük álló őszi idényben a Tisza csapata nyílt sisakos játékot produkált, hiszen csatáraik a legtöbb gólt lőtték a ligában (35), de a védelem is szokatlanul sok gólt kapott (36).

Ebben a ligában különösen vidéken nagyon nehéz a pontszerzés, hiszen a Tisza-parti gárda hat vendégszereplésről pont nélkül tért haza, idegenben csak Torontálszigeten sikerült győzniük, és egy pontot sikerült elhozniuk Topolyáról. Ezenkívül az őszi idényben néhány hazai mérkőzésen is gyengélkedtek a fiúk. Már a rajton vereséget szenvedtek a Kikindától, majd egy 6:1-es zakót kaptak a Versectől, és alulmaradtak a kisoroszi Crvena zvezdával szemben is. Ez a néhány kisiklás hazai pályán legalább 7-8 pontba került, amivel akár a dobogós helyezést is megpályázhatták volna.

A mögöttük álló idényben a Tisza első csapatában 23 labdarúgó kapott bizonyítási lehetőséget, de néhányan nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket.

A felnőttcsapat góllövőlistáját Dragan Trešnjić vezeti 8 góllal, Dalibor Crkvenjakov hatszor, Nenad Puhalák ötször, Miodrag Mandić és Aleksandar Kopunović négyszer, Čedomir Žarković háromszor volt eredményes, Velez Árpád, Karácsonyi Zsolt, Borsos Csaba és Bojan Ostrogonac egy-egy gólt lőtt.

A Tisza B csapatát a nyáron most először benevezték a Tisza Menti Ligába, ahol a várakozásoknak nagyjából megfelelően szerepeltek, hiszen a Tisza-partiak tartalékcsapata 14 ponttal a 11. helyen fejezte be az idényt, 4 győzelemmel, 2 döntetlennel, 8 vereséggel és 28:37-es gólkülönbséggel.

A Tisza B csapatának legeredményesebb játékosa Törteli Dániel volt szerény 5 góllal, őt követi Mišković Damir 4, Bagi Rafael 3, Mácsai Dávid, Borsos I. Csaba 2-2 góllal, Kávai Attila, Borsos Z. Csaba, Csizmadia Dániel, Mišković Dániel, Bagi Kamill, Karácsonyi Zsolt, Kis Zoran, Préda Zoran és Préda Miklós 1-1 góllal.

A Tisza pionírcsapata Lackó Károly vezetésével az új idényben is helytállt, 5 győzelemmel és 3 vereséggel a legjobbak között fejezte be a Tisza Menti Liga őszi idényét.