2024. augusztus 6., kedd
SZERB VÁLOGATOTT

Mihajlović májusban visszatérhet a kispadra (?!)

Ratko Borovnica, a Szerbiai Labdarúgó-szövetség alelnöke, az elnök Tomislav Karadžić tanácsadója nemrégiben megszellőztette, hogy Siniša Mihajlović hamarosan visszatérhet a válogatott kispadjára.

Úgy látszik, nem beszélt a levegőbe. A Sportski žurnal sportnapilap információi szerint a szerb válogatottat 2012 májusa és 2013 novembere között irányító egykori szabadrúgásspecialista májusban veheti át ismét a válogatott irányítását. Állítólag maga Karadžić és a szövetség főtitkára, Zoran Laković is Mihajlović visszatérésében bízik, de addig nem hajlandóak erről a témáról vitázni, amíg Karadžić sorsa el nem dől a szövetség következő közgyűlésén. „Egyre gyakoribbak és egyre hangosabbak azok a vélemények, melyek szerint az, hogy Mihajlović utódjának megnevezésével májusig akarnak várni, csak taktikai húzás, a szövetség célja, hogy akkor új szerződést ajánljon fel a Sampdoria mostani edzőjének” – írja a sportlap.

Az egykori kiváló védőhöz kapcsolódó hír még, hogy a hétvégi, Juventus ellen 4:2-re elvesztett mérkőzés alatt a torinói drukkerek kipécézték maguknak, és legalább tíz percig csúfolták. Már játékosként sem szerették a Juve-drukkerek, amikor a Fiorentinát és a Cataniát vezette, akkor is sértegették, ezúttal ezt kiabálták: „Siniša, te cigány!”