2024. augusztus 5., hétfő

Sokat javult a városi stadion állapota

Másfél hónap után szombaton már sor kerül a klub első bajnoki mérkőzésére

A városi stadion birtokjogát mintegy másfél hónapja vette át az önkormányzat a Spartacus Labdarúgóklubtól, s az elmúlt hetekben a Stadion Közvállalat több felújítási munkálatot is elvégzett az igen rossz állapotban lévő komplexumon.

Vjekoslav Ostrogonac, a város sporttal és ifjúsággal megbízott tanácsosa elmondta, a Szerbiai Labdarúgó-szövetség a városi stadiont alkalmasnak nyilvánította az első mérkőzések megtartására.

– A Stadion Közvállalatnak rövid idő alatt sikerült megfelelő állapotba hoznia a stadiont. A vállalat munkásai igen nagy munkát tudhatnak maguk mögött, amiért mindenképpen köszönet illeti őket, továbbá a Vízművek és a Köztisztasági Közvállalat, valamint a Körzeti Börtönben büntetésüket töltő személyek is sokat segítettek abban, hogy máris használatba lehet venni a pályát. A Spartacus Labdarúgóklub is nagyon együttműködő volt és hol tanácsaikkal, hol saját gépeikkel segítettek ebben. Az önkormányzat az idén négymillió dinárt fektet a városi stadionba, kétmilliót a Stadion Közvállalat önerőből fordított erre a célra, kétmillió dinárt pedig a költségvetésből különítünk el, melyből az év végéig megoldják a pálya öntözését, beszerzik a fűnyíráshoz szükséges gépeket és megjavítják a tetőt – tudtuk meg a tanácsostól.

Tóth Róbert, a Stadion Közvállalat megbízott igazgatója elmondta, habár még rengeteg munka vár rájuk, máris sikerült nagyon sok dolgot megcsinálniuk az elmúlt másfél hónapban.

– Semmilyen szerszámunk nem volt, ezért lapátot, ásót, seprűt is kellett vennünk. A pálya egy részét újra kellett gyepesíteni, új kapukat vásároltunk, új videorendszert szerelünk be. Még a földterület tulajdonjogi kérdéseinek is utánajártunk, továbbá lesz telefon- és internet-hozzáférés is – sorolta az igazgató, hozzátéve, nagyon sajnálja, hogy az atlétikai klubbal nem tudtak még érdemben foglalkozni, hiszen ők is a stadionhoz tartoznak, azonban a futball kapcsán mindent megtettek, amit csak lehetett, legalábbis a nagy pályát alkalmassá tették arra, hogy megkezdhessék a bajnokságot, melynek első mérkőzésére szombaton 17.30-kor kerül sor.

Goran Drača, a Spartacus Labdarúgóklub alelnöke elmondta, végre látszik, hogy a stadionnak van gazdája, és biztosak abban, hogy belátható időn belül a stadion teljes egészében elnyeri azt a formáját, amilyennek lennie kell.

– Úgy véljük, az elmúlt időszakban több alkalmat is elmulasztottak az illetékesek, hogy tegyenek valamit a városi stadionért, s nagyon örülünk, hogy végre volt valakinek bátorsága, hogy lépjen. Szerencsére a klub és a közvállalat között kölcsönös a megértés, mindkét fél törekszik az együttműködésre, hiszen egy a célunk, mégpedig hogy a stadion a férfi labdarúgóklub mellett a női labdarúgóklub számára is megfeleljen és természetesen az atlétikai klub sportolóinak is minél hamarabb megteremtsük a megfelelő körülményeket – tette hozzá.

A klub alelnöke még elmondta, a szombati mérkőzésre szóló jegyek eladásából befolyó összeget teljes egészében a stadion felújítására és infrastruktúrájára fordítják majd, így szeretettel várnak minden érdeklődőt, focirajongót, hiszen ezzel a városnak és a klubnak is segítenek.