2024. augusztus 5., hétfő
LABDARÚGÁS

Nem sikerült a továbbjutás a Kék Galamboknak

A szabadkai Spartacus női együttesének nem sikerült bejutnia a Bajnokok Ligája 32 legjobb csapata közé, az eszéki selejtezősorozat utolsó fordulójában ugyanis a szerb bajnok 1:0-ra kikapott a házigazda Eszék csapatától, és mivel a többi selejtezőcsoportban számukra kedvezőtlenül alakultak az eredmények, így nem jutottak fel a főtáblára. Az UEFA előírása szerint ilyen estekben csak a csoportelső és a csoportharmadik elleni eredmények számítanak, az első két eszéki találkozójukon 22 gólt szerző szabadkaiaknak pedig emiatt egy találat hiányzott a továbbjutáshoz.

Semmi sem akart sikerülni, egyszerűen ez egy ilyen nap volt. Lőttünk két kapufát, voltak helyzeteink még emberhátrányban is, és volt egy tizenegyesgyanús szituáció is, amit a bíró nem fújt be. Az idő egyébként katasztrofális volt, a mérkőzés végére állt a víz a pályán. Egyszerűen ott fenn nem akarták, hogy továbbjussunk, még csoportmásodikként sem” – nyilatkozta az eszéki összecsapás után Vajda Orsolya, a Spartacus fiatal játékosa, aki az előző körben, a 19:0-s szabadkai győzelemmel zárult Spartacus–Goliador találkozón bemutatkozhatott a női BL-ben.

A Potisje felkészült

A szabadkai ligás magyarkanizsai Potisje labdarúgócsapata július 12-én hazai környezetben, a népkerti pályán kezdte meg a felkészülést az őszi idényre Puniša Memedović edző vezetésével. A csapat hetente hat edzést tartott és öt felkészülési mérkőzést játszott az őszi idény kezdetéig. A barátságos mérkőzések eredményei: Potisje–Tisza (Adorján) 2:4, Potisje–Sloga (Tiszaszentmiklós) 0:2, Potisje–Elektrovojvodina (Szabadka) 1:1, Potisje–Jedinstvo (Martonos) 6:0, Potisje–Panonija 1:1. A játékoskeretben nem történt nagyobb változás, három játékos távozott a klubból, és négy új játékost érkezett. A Csóka csapatába igazolt Árokszállási Gergely és Dobó Rudolf, míg Takács Zsolt a martonosi Jedinstvo együttesébe távozott. A Potisje újonnan leigazolt játékosai: Uroš Rogan (Spartacus), Jovan Krušić (Slavija), Nagy Tamás és Nagy Olivér (martonosi Jedinstvo). Az átigazolási időszak augusztus 31-én jár le, de a kilátások szerint már nagyobb változás nem várható, így a következő tizenkilenc fős keret kezdi meg a bajnokságot, kapusok: Lepes Viktor és Bohata Csaba. Mezőnyjátékosok: Stefan Barjaktarović, Papdancsó Igor, Búza Attila, Ágoston Zsolt, Svetozar Lončar, Marjan Nikičić, Szögi László, Basa Attila, Balgó József, Nemanja Barjaktarović, Sarnyai Balázs, Apró Levente, Davor Gavrić, Nagy Olivér, Nagy Tamás, Jovan Krušić, Uroš Rogan. A klubban adottak a megfelelő munkafeltételek, így a vezetőség célja az új idényben a szolid középhelyezés elérése, és nem a ligából való kiesés elleni küzdelem. A Potisje továbbra is nagy hangsúlyt fektet az utánpótlás-nevelésre, így az első csapat mellett még öt korosztályú együttest szerepeltet a különböző bajnokságokban. A serdülőcsapat Szabó Árpád, a fiatalabb pionírok csapata Vajda Fángyó edző vezetésével a Szabadkai Minőségi ligában, a pioníregyüttes szintén Vajda, a legfiatalabb pionírok csapata Svetozar Lončar edző vezetésével a Magyarkanizsa–Zenta–Ada Községközi Ligában szerepel, míg a kezdőkkel a labdarúgó-iskolában Búza Attila foglalkozik.