2024. augusztus 5., hétfő

A csatár tragikus halála

Iszonyatos esemény árnyékolja be a hátunk mögött hagyott futballhétvégét, az algériai élvonal 2. fordulójának rangadóján, a JS Kabylie–USM Alger mérkőzésen egy lelátóról bedobott tárgy – vélhetően kődarab, de mobiltelefon vagy valamilyen pirotechnikai eszköz sem kizárható – fejen találta a hazaiak kameruni válogatott csatárát, Albert Ebossét, aki a kórházba szállítása után belehalt sérüléseibe. A 24 éves támadó szerezte csapata gólját a 2:1-es vendégsikert hozó találkozón.

A mérkőzés végén a feldühödött hazai drukkerek dobálni kezdték a játékosokat, és az előző idény algériai gólkirályát eltalálták, hordágyon vitték le, koponyasérülései olyan súlyosak voltak, hogy életét már nem tudták megmenteni.

Az algériai szövetség az eset után teljes mérkőzésstopot rendelt el, és súlyos szankciókat helyezett kilátásba – az is elképzelhető, hogy Ebossé egyesületét, a súlyos rendezői hiányosságokat elkövető JS Kabylie-t kizárják a bajnokságból. Emellett a szövetség 100 ezer dolláros gyorssegélyt utalt át a csatár családjának, és – a klubbal egyetértésben – úgy határozott, hogy a JS Kabylie köteles átutalni a hozzátartozóknak a pórul járt labdarúgó fizetését szerződése teljes időtartamára.