2024. július 17., szerda
LABDARÚGÁS – EURÓPA-LIGA

Sztrájk után, gólvágó nélkül a Partizan

Ma este kezdetét veszi a nemzetközi kupaporond második számú sorozata, az Európa-liga csoportköre, amelyben egyetlen magyar csapat sem érdekelt, a szerbiai együttesek közül pedig a több sebből vérző belgrádi Partizan vesz részt. A fekete-fehérek a C csoportban harcolnak majd a továbbjutásért, amelyben első ellenfelük Anglia egyik legismertebb és legpatinásabb együttese, a Tottenham lesz. A Partizan hazai pályán játszhat, megmutathatja, hogy helye van Európa második vonalában, de az előjelek nem túl kedvezőek, az ellenfél számít a találkozó esélyesének.

Több probléma is tornyosul a belgrádi klub előtt, kedden egynapos sztrájkot tartottak a klub munkásai, mivel a hírek szerint már fél éve nem kaptak fizetést, és a játékosok is meglebegtették hasonló lépés megtételének lehetőségét. Dragan Đurić, a klub elnöke még kedd este megbeszélést tartott a dolgozókkal és a futballistákkal, és a MozzartSportnak úgy nyilatkozott, hogy most már minden rendben, és ha a csapat legyőzi a Tottenhamet, nemcsak a fizetéseket utalják, hanem mindenki szép prémiumra is számíthat. Ennek ellenére a klubnál nem túl fényes a hangulat, ráadásul tegnap érkezett a hír, hogy Petar Škuletićet, a csapat csatárát, aki a Nefcsi elleni Európa-liga-rájátszás 2:1-es sikerrel zárult visszavágójának mindkét partizanos gólját szerezte, az UEFA fegyelmi bizottsága két meccsre eltiltotta, mivel piros lapot kapott a találkozó végén kakaskodásért. Ennek ellenére Marko Nikolić, a Partizan trénere szerint nagy célokkal vágnak neki a csoportkörnek: „A csoportkörbe való bejutással a Partizan elérte a kitűzött célt. De ugyanabban a pillanatban felállított egy újat – nem szeretnénk egyszerű résztvevők lenni, hanem versenyben kívánunk lenni, ameddig csak lehetséges” – nyilatkozta, majd Škuletić hiányára is kitért: „Petar a mi gólvágónk, jó formában van, és természetes, hogy a kétmeccses eltiltása rosszul érint bennünket. De vannak játékosaink, akik pótolni tudják, mindenekelőtt Nikola Ninkovićra és Ismael Fofanára gondolok.”

Európa-liga, 1. forduló, A csoport: Borussia (M)–Villarreal (Arena Sport 1), C csoport: Partizan–Tottenham (19.00, RTS2), Beşiktaş–Aszterasz Tripolisz (Arena Sport 2 – körkapcsolásos közvetítés), D csoport: Dinamo Zagreb–Astra (Arena Sport 4), Salzburg–Celtic (Arena Sport 5, Digi Sport 2), E csoport: Panathinaikosz–Dinamo Moszkva (Digi Sport 1), F csoport: Dnyipro–Inter (19.00, Arena Sport 3), G csoport: Standard Liège–Rijeka (Arena Sport 1, HRT2), Sevilla–Feyenoord (Arena Sport 2 – körkapcsolásos közvetítés, Digi Sport 1), H csoport: Everton–Wolfsburg (Arena Sport 5, Story4), I csoport: Napoli–Sparta Praha (Arena Sport 4, Digi Sport 2), K csoport: Fiorentina–Guingamp (Arena Sport 3).