2024. augusztus 5., hétfő
LABARÚGÁS

Összeverekedtek, majd közösen skandáltak

Négy percig állt a játék a füst miatt

Habár a Crvena zvezda és a Partizan szurkolói is megígérték és többször elmondták, hogy a szombaton 19 órakor kezdődő belgrádi örökrangadón igyekeznek majd példásan viselkedni, s nem lesznek összetűzések, az ígéretek már 55 perccel a találkozó kezdete előtt semmissé váltak.

A Partizan stadionjában, ahol négy nappal korábban a Szerbia-Albánia mérkőzés sorozatos incidensek miatt félbeszakadt, a vendéglátó együttes és a Crvena zvezda szurkolói a keleti lelátón összeverekedtek. A keleti és az északi lelátón helyet foglaló szurkolók először csak üzengettek egymásnak, majd átugrották az őket elválasztó kerítést. Ekkor még úgy tűnt, nem lesz verekedés, azonban nagyon gyorsan elkezdődött a fáklyák dobálása és az ökölcsata. Két perc kellett, hogy a csendőrség intézkedjen, amelynek szerencsére sikerült megakadályozniuk, hogy az incidens nagyobb méreteket öltsön. Amint lecsillapodtak a kedélyek, a stadionban helyet foglaló nézők, függetlenül, hogy a Crvena zvezda, vagy a Partizan szimpatizánsai voltak, egy emberként skandálták Perović Ivan nevét, ezzel is emlékezve a Partizan életét veszített szurkolójára.

A találkozó 7. perce után akkora füst alakult ki a pályán a déli lelátón meggyújtott fáklyák miatt, hogy Milorad Mažić játékvezető négy percre megállította a játékot, s jelezte, ha még egyszer előfordul hasonló eset, félbeszakítja a mérkőzést és nem is lesz folytatás.

A 21. percben az északi lelátón meggyújtottak egy albán zászlót. Az első félidőben Luka Jović előtt két kiváló helyzet is adódott, de a Crvena zvezda játékosa kihagyta a kihagyhatatlant is, így az első félidő gólnéküli döntetlennel ért véget. A 77. percben a Partizan megszerezte a vezetést Nikola Drinčić révén: a középpályás bombaerős lövését Rajković ki szerette volna öklözni, de ez nem sikerült neki, így a labda a Crvena zvezda kapujában kötött ki. A második játékrészben a déli lelátón gyújtottak meg több fáklyát, s a 60. percben emiatt állt a játék: habár a küldött és a játékvezető már korábban jelezte, ha ez még egyszer előfordul, akkor véget vet a találkozónak, de szerencsére a füst gyorsan felszállt, s lehetett folytatni a találkozót. A mérkőzést a Partizan nyerte 1:0-ra, így tovább növelte előnyét a C. zvezdával szemben, amelynek a lemaradása most négy pont. A második helyen az újvidéki Vojvodina áll 21 ponttal, azzal, hogy a székvárosiak vasárnap lépnek pályára (a Partizannak van még egy elmaradt mérkőzése).

A 9. forduló eredményei: Čukarički–Radnički 1923 4:1, Donji Srem–Mladost 1:2, Voždovac–Jagodina 1:0, Partizan–Crvena zvezda 1:0, Novi Pazar–Spartacus 1:0. Vasárnap: Rad–OFK Beograd, Borac Čačak–Vojvodina, Napredak–Radnički Niš.