2024. augusztus 4., vasárnap
LABDARÚGÁS - BAJNOKOK LIGÁJA

Gólnélküli döntetlen Madridban

Az Atlético Madrid hazai pályán gól nélküli döntetlent játszott a címvédő Real Madriddal, a Juventus pedig egy góllal verte a vendég Monacót a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén.

A tavalyi döntő "folytatásának" első félidejében a Real alakított ki több helyzetet, de a szlovén Jan Oblak rendre hárított. Szünet után a horvát Mario Mandžukićot könyökölték le a 16-oson belül, de nem kapott büntetőt az Atlético, amely többet birtokolta a labdát, de csak a hajrában tudott igazán veszélyeztetni. Gól azonban nem született, így a Real várhatja kedvezőbb helyzetből a visszavágót. A mostani szezonban hét meccset játszott egymással a két csapat, s az Atlético egyszer sem kapott ki.
A másik keddi mérkőzésen az olasz bajnok és listavezető Juventusnak az 57. percben Arturo Vidal büntetője révén sikerült megtörnie a Monaco ellenállását. Az olaszok kezdőcsapatába kilenc meccs után visszatérő Andrea Pirlót a 74. percben lecserélték. A folytatást egygólos előnnyel váró torinói gárda 2003 óta először kerülhet be az elődöntőbe.
A Juve francia ellenfelekkel szemben továbbra is veretlen otthon, a Monaco pedig ezúttal sem nyert meccset Olaszországban.
A visszavágókat jövő szerdán rendezik.
Bajnokok Ligája, negyeddöntő, 1. mérkőzések:
Atlético Madrid (spanyol)-Real Madrid (spanyol) 0:0
   
Juventus (olasz)-AS Monaco (francia) 1:0 (0:0)
gól: Vidal (57. - büntetőből)
    
Szerdán játsszák:
FC Porto (portugál)-Bayern München (német)
Paris Saint-Germain (francia) - FC Barcelona (spanyol)