2024. augusztus 4., vasárnap
LABDARÚGÁS – EURÓPA LIGA

Akár két olasz csapat is elődöntős lehet

A Napoli és a Fiorentina is kedvező helyzetből vág neki az Európa Ligában a negyeddöntő visszavágójának, s az is könnyen előfordulhat, hogy mindketten ott lesznek majd a legjobb négy között. A nápolyi együttes komoly meglepetést okozott múlt csütörtökön azzal, hogy a Bundesligában és addig az EL-ben is menetelő Wolfsburgot vendégként kiütötte 4:1-re, a szakértők és a szurkolók többsége ennél szorosabb küzdelemre számított ebben a párharcban. Ezután a nápolyi visszavágó gyakorlatilag formalitásnak tűnik, a Napoli fél lábbal már az elődöntőben érezheti magát.

A Fiorentinának valamivel nehezebb dolga van, ugyanakkor a Dinamo Kijev otthonában elért 1:1 után jó esélye van arra, hogy hazai környezetben kiharcolja a továbbjutást. A címvédő Sevilla a múlt héten 2:1-re verte a vendég Zenitet, s most ezt a minimális előnyt kell majd megőriznie Szentpéterváron ahhoz, hogy versenyben maradjon a trófeáért.

A negyedik párharcban az EL-idény meglepetéscsapata, az ukrán Dnyipro gól nélküli döntetlennel „hozta le” a belga Bruges otthonában rendezett múlt csütörtöki meccset, így most – mivel a kelet-ukrajnai fegyveres konfliktus miatt nem szerepelhet hazai pályán – Kijevben érheti el története legnagyobb európai kupasikerét, azaz az elődöntős szereplést.