2024. augusztus 7., szerda

Barátok-siker Oromhegyesen

A magyarkanizsai községhez tartozó Oromhegyesen a hétvégén rendezték meg a falunapi ünnepségsorozatot, melynek keretén belül ezúttal is megszervezték a hagyományos kispályás labdarúgótornát. A torna színhelye most is a Faluház közelében található füves pálya volt, ahol három helybeli és egy magyarországi együttes mérte össze erejét.

A tornát körmérkőzéses rendszerben játszották, vagyis minden csapatnak három mérkőzésen kellett pályára lépnie. Az első helyen némi meglepetésre az oromhegyesi öregfiúkból összeállított Barátok gárdája végzett, megelőzve a több igazolt labdarúgóval felálló Győzelem-Pobeda csapatát. A harmadik helyet az oromhegyesi helyi közösség együttese szerezte meg, a negyedik pedig a magyarországi Zalaszentgyörgy csapata lett. A torna gólkirályi címét Velez Árpád (Győzelem-Pobeda) érdemelte ki, legjobb játékost ezúttal nem választottak. A torna legjobb kapusa címet és az érte járó jutalmat Mazák Gábor, a Barátok kapusa kapta.

A falunap keretében megmérkőztek egymással Oromhegyes és Kisszállás veterán női kézilabdacsapatai is. A 2 x 20 perces mérkőzésen csak 9:7 lett a hazaiak javára, mert mindkét kapus, Magyari Mária (Oromhegyes) és Béki Katalin (Kisszállás) kiválóan védett, ők voltak a mérkőzés legjobbjai.