2024. augusztus 7., szerda
Esélylatolgató

Történelmet írhat a Freiburg

A Schalkének a legutóbbi fordulóban elszenvedett meglepő veresége miatt a Bundesliga utolsó fordulójára is maradt(ak) nyitott kérdés(ek). A táblázat negyedik helyén álló gelsenkircheniek előnye ezzel ugyanis egy pontra csökkent az őket üldöző Freiburggal szemben, s mivel a sorsolás szeszélye folytán az utolsó körben éppen egymás ellen lép pályára ez a két csapat, izgalmas mérkőzésre van kilátás.

A hazai csapatnak győzelemre van szüksége ahhoz, hogy története során először Bajnokok Ligája-indulást érő helyen végezzen. Ahhoz, hogy maradjon a meglévő sorrend, a Schalkének elég lehet az egy pont megszerzése, ám ebben az esetben a Kékeknek számolniuk kell azzal is, hogy amennyiben a Frankfurt legalább öt góllal legyőzi a Wolfsburgot, akkor mégis elbukják a negyedik helyet...

Annak ellenére, hogy az egymás elleni legutóbbi két mérkőzést a Freiburg nyerte, ezúttal a Schalkét érezzük valamivel esélyesebbnek a sikerre. A találkozó háromesélyes, ezért érdemes lehet gólokra fogadni, amelyekből szerintünk mindkét csapat szerez legalább egyet.

A tippünk: GG

A Serie A utolsó fordulójában a Fiorentina azzal a szándékkal érkezik a sereghajtó Pescarához, hogy legalább háromgólos győzelmet arasson. Ebben az esetben ugyanis a firenzeieknek maradna némi esélyük arra, hogy - amennyiben a Milan egy pontnál nem szerezne többet a Siena otthonában – dobogós helyen végezzenek. Erre ugyan meglehetősen csekély az esély, ennek ellenére a lila-fehérek valószínűleg megtesznek majd mindent, hogy a saját „feladatukat” teljesítsék.

A hazaiak példátlanul gyenge tavaszt produkálnak, a legutóbbi tizennyolc mérkőzésükön mindössze kettő (!) pontot szereztek, legutóbb január hatodikán tudtak győzni – éppen Firenzében.

A tippünk: 1, 3+ gól

Hét mérkőzésből álló veretlenségi sorozatot követően kapott ki a Deportivo a legutóbbi fordulóban, s így az Espanyol ellen immár tényleg a lét a tét Fernando Vázquez csapata számára. Három fordulóval a vége előtt a Depor hátránya két pont az utolsó bennmaradást érő helyen álló Zaragozával szemben, s mivel az utolsó két körben papíron erősebb csapat ellen kell(ene) pontokat gyűjtenie, egyértelmű, hogy a barcelonai gárdával szemben kötelező a győzelem. Ez egyáltalán nem ígérkezik könnyű feladatnak annak ellenére, hogy az Espanyol számára már nincs tétje a találkozónak.

A legutóbbi kilenc meccsükön nem született döntetlen eredmény, ezúttal nem lennénk meglepve, ha pontosztozkodással érne véget a találkozó.

A tippünk: X

Akárcsak a Fiorentinának, a Tottenhamnak is kettős „feladata” lesz a hétvégén: nyerniük kell a Sunderland ellen, majd reménykedni, hogy az Arsenal nem tudja idegenben legyőzni a Newcastle-t. Ebben az esetben ugyanis a két csapat helyet cserélne a táblázaton, s a Tottenham őszre a BL-ben, míg az Ágyúsok az Európa Ligában indulhatnának.

Tekintettel arra, hogy csak a hazaiak számára van tétje a mérkőzésnek, illetve, hogy a vendégek a legutóbbi hat idegenbeli mérkőzésükön mindössze három pontot szereztek, úgy véljük, nem kell nagy bátorság ahhoz, hogy a hazaiak győzelmére fogadjunk.

A Sunderlandnek a legutóbbi öt egymás elleni meccsen nem termett babér, biztosak vagyunk benne, hogy ez a sorozat nem most ér véget.

A tippünk: 1-1