2024. augusztus 7., szerda
SZERB VÁLOGATOTT

Vereség esetén Mihajlović távozik

A szerb labdarúgó-válogatott edzője, Siniša Mihajlović interjút adott a Politika napilapnak, amelyben elmondta, hogy távozik a szövetségi kapitányi posztról, amennyiben elvesztik a Belgium elleni júniusi, idegenbeli vb-selejtezőt, mert abban az esetben még az elméleti esélye is elszállna a vb-kvalifikációnak.

„A belgák ellen a vereség azt jelentené, hogy elvesztenénk elméleti esélyünket is a vb-részvételre. Maradok a kvalifikáció végéig, de amennyiben az kudarccal zárul, decemberben távozom a szövetségi kapitányi posztról, annak ellenére, hogy a Szerbiai Labdarúgó-szövetséggel megkötött szerződésem jövő év júniusában jár le. Nem az az ember vagyok, aki végigüli a szerződését, csak hogy elszedje a pénzt a szövetségtől” – jelentette ki az interjúban az egykori szabadrúgás-specialista. Majd hozzátette, hogy kifejezetten zavarja, amiért az emberek máshogy tekintenek a válogatottra a horvátok elleni 2:0-ás vereség óta: „Normális, hogy zavar, ahogy az emberek viszonyulnak a válogatotthoz, mert a világban mindenhol szeretet és tisztelet övezi a nemzeti csapatot, kivéve Szerbiát. Azt mindenképp le kell szögeznem, hogy elégedetlen vagyok az eredményekkel, elvégre tisztában vagyok azzal, hogy ez a generáció nem mutatta meg, mit tud és mire képes. De mi egy olyan nép vagyunk, amely nem bocsátja meg a hibákat, eredményeket vár rögtön és azonnal.”

Arra kérdésre, hogy kik dühíti föl leginkább, kitért a futballban ténykedők rosszindulatára: „Nem mondanám, hogy dühítenek, inkább idegesítenek. Ők azok az emberek, akik a futballban voltak, de nem értek el semmit. Ezek azok az emberek, akik a klubjaikban nem fizetik ki a játékosok bérét, olyan emberek, akik mindenáron be akarják sározni a szövetség tekintélyét.”