2024. július 21., vasárnap
NŐI LABDARÚGÁS – VB-SELEJTEZŐ

Bravúros szerb győzelem

A szerb női válogatott kedden délután fennállásának legnagyobb sikerét érte el azzal, hogy tétmeccsen sikerült legyőznie a világ élvonalához tartozó német együttest. Az ópázovai találkozót a szerb lányok kezdték jobban, Poljak két helyzetét követően azután a vendégek is veszélyeztettek, Gwinn ugyanis a 27. percben a kapufát találta el. A 35. percben Slović próbálkozását még védte a német kapus, majd az akció folytatásában Poljak elé került a labda, ő pedig öt méterről a hálóba fejelt. Két perc múlva a túloldalon Magull a felső lécet találta el, a bírói ráadásban pedig egy röviden hazagurított labda után Poljak a kapufára lőtte a játékszert. A 2. félidő álomszerűen kezdődött a hazaiak számára, Kostić kapus indítása után ugyanis a Németországban légióskodó Damjanović Jovana duplázta meg a piros mezesek előnyét. Egyórai játékot követően a Nationalelf visszajött a meccsbe, Marozsán beívelését Schüller egy szép mozdulattal fejelte a kapuba. A szépítő találat után a németek fölénybe kerültek, a vendégek azonban nem tudtak mit kezdeni az élete mérkőzését játszó Damjanovićtyal, aki a 69. percben ismét bevette Frohms kapuját. A bírói ráadásban ugyan a vendégeknek még sikerült szépíteniük egy közeli góllal, ám ez már nem változtatott a lényegen, a szerb csapat ugyanis egy gólt meg tudott őrizni előnyéből, így értékes három pontot szerzett. A bravúros győzelemnek köszönhetően a szerb lányok továbbra is a 2. helyen állnak csoportjukban, ami jelen állás szerint pótselejtezőt ér majd a számukra. A jövő évi világbajnokságot egyébként Ausztrália és Új-Zéland közösen rendezi, Európából pedig a kilenc csoportgyőztes mellett a legjobb csoportmásodik, valamint a négy pótselejtezős párharc győztese jut majd ki a tornára.

Ópázova: Szerbia–Németország 3:2 (1:0)

A SZLSZ edzőközpontjának főpályája, 1000 néző, vezette: Olofsson (svéd). Góllövők: Damjanović J. a 49., a 69., Poljak a 36., illetve Schüller a 60., Wassmuth a 90+2. percben.

Szerbia: Kostić, Stefanović, Damjanović N., Slović, Frajtović, Petrović, Pavlović (Milivojević), Filipović, Mijatović (Krstić), Damjanović J. (Stupar), Poljak (Pantelić).
Németország: Frohms, Kleinherne (Anyomi), Schüller, Feldkamp, Oberdorf, Huth, Popp, Gwinn, Rall (Marozsán), Magull (Dallmann), Brand (Wassmuth).