2024. július 24., szerda
KÜLFÖLDI LABDARÚGÁS

Firmino az élre fejelte a ’Poolt

Egyetlen védekezési hiba elég volt a Liverpoolnak ahhoz, hogy a 90. percben Firmino megszerezze a Vörösöknek a győzelmet a Tottenham elleni rangadón. A meccs izgalmas derbi volt: a 26. percben Szalah megpattanó lövésével a hazaiak kerültek előnybe, de a jó formában lévő Szona 33. percben egyenlített. A szünet után mindkét oldalon adódtak lehetőségek, mindkét együttes eltalálta a kapufát, és a hálóőrök is megmutathatták, mit tudnak. A rendes játékidő utolsó percében a Spurs rossz emberfogása végzetesnek bizonyult, a lendületből érkező Firmino védhetetlenül bólintott a jobb felsőbe. A Liverpool a PL első helyére ugrott.

A Serie A-ban a Milan sorozatban második döntetlenjét játszotta, miközben a városi rivális Inter ismét nyert. A Nerazzurri egy pontra megközelítette a piros-feketéket. Németországban a Leverkusen aratott kiütéses győzelmet, az üldözők (Bayern, Leipzig) minimális arányban győztek. A spanyoloknál a Barcelona hátrányból fordított az éllovas Sociedad ellen, a Ligue 1-ben pedig a Lille őrzi első helyét a tabellán.

Érdekesebb eredmények, angol bajnokság, a 13. forduló: Arsenal–Southampton 1:1, Leicester–Everton 0:2, Liverpool–Tottenham 2:1. Az élcsoport: Liverpool 28, Tottenham 25, Southampton és Leicester 24 pont stb. Francia bajnokság, a 15. forduló: Dijon–Lille 0:2, Lyon–Brest 2:2, PSG–Lorient 2:0. Az élcsoport: Lille 32, PSG 31, Lyon 30 pont stb. Német bajnokság, a 12. forduló: Bayern–Wolfsburg 2:1, Köln–Leverkusen 0:4, Hoffenhem–Leipzig 0:1. Az élcsoport: Leverkusen 28, Bayern és Leipzig 27 pont stb. Olasz bajnokság, a 12. forduló: Juventus–Atalanta 1:1, Genoa–Milan 2:2, Inter–Napoli 1:0. Az élcsoport: Milan 28, Inter 27, Juventus 23 pont stb. Spanyol bajnokság, a 19. forduló előrehozott meccse: Barcelona–Sociedad 2:1. Az élcsoport: Atlético (–2) és Sociedad (+1) és Real Madrid 26 pont stb.