2024. július 24., szerda
TORNYOS

Csak a gólok hiányoztak

Jól teljesítettek az őszi szezonban a Tisza menti régió csapatai a Szabadkai Körzeti Ligában, a Zenta együttese megszerezte az őszi bajnoki címet, a két újonc, az adai AFK és a Tornyos gárdája pedig 18-18 pontot gyűjtve a 7., illetve a 8. helyen végzett.

A tornyosi klub a nyári átigazolási időszakban elsősorban a védelmét próbálta megerősíteni egy tapasztalt kapus és egy rutinos középhátvéd leigazolásával, és ez jó húzásnak bizonyult, hiszen a piros-fehérek kapták a bajnokság első felében az egyik legkevesebb gólt, a tornyosi védelem 15 bajnokin csak 12-szer kapitulált. Elöl azonban már nem ment ilyen jól Gubik Tibortanítványainak, ők szerezték ugyanis a legkevesebb gólt a ligában (11). Karácsonyiék csak az ötödik játéknapon tudták először bevenni az ellenfél kapuját, igaz, a kishegyesi Egység ellen rögtön két gólt is rúgtak, ami egyben az első győzelmüket is jelentette. A Tornyos csapata idegenben kifejezetten jól teljesített (2 győzelem, 3 döntetlen, 2 vereség), hazai pályán azonban a fiúk sok pontot elhullajtottak, pályaválasztóként három döntetlen és három vereség mellett csak kétszer tudtak győzni.

Egy kis szerencsével 3-4 ponttal többet is gyűjthettünk volna, de így is elégedettek vagyunk a csapat őszi teljesítményével. Az őszi szezon megmutatta a hiányosságainkat, így a téli szünetben ennek megfelelően próbálunk majd igazolni. A hátsó alakzattal maximálisan elégedettek vagyunk, egy középpályást és egy gólerős csatárt azonban mindenképpen igazolnunk kell, mivel a támadószekciónk nem volt valami acélos – értékelte röviden az őszi történéseket Kis Bicskei Árpád, az 1947-ben alapított tornyosi klub elnöke.

Kokrehel Edvárd, a csapat nagy munkabírású játékosa szerint a gárda nem okozott csalódást az őszi idényben.

Az volt a tervünk, hogy a pontvadászat első részében szerezzünk minimum 15 pontot, és ez sikerült is, sőt, pár ponttal túl is teljesítettük a tervet. A körzeti liga mezőnye nagyon kiegyenlített, bárki legyőzhet bárkit. A tavaszi folytatás számunkra már könnyebb lesz, hiszen megismertük az ellenfeleket, így nagyjából tudjuk, hogy mire számíthatunk majd ellenük. Ha tanulni tudunk a hibáinkból, akkor többre is képesek lehetünk, mint a kiesés elleni harc – zárta értékelését a tornyosiak fiatal középpályása.